Restorativní jóga aneb jak zklidnit mysl po náročném dni

Restorativní jóga je vynikající způsob, jak si ulevit od stresu a užít si dlouhé meditativní úseky. Mějte trpělivost a vychutnávejte si uvolnění těla, skrz které přichází klid do mysli.

Restorativní jóga jako cesta k dokonalému uvolnění

Všichni víme, že relaxace je velice důležitá pro obnovu fyzických i mentálních sil. Je nezbytná obzvláště v dnešní době, kdy je po nás požadován maximální výkon, a to nejen v zaměstnání, ale i doma, při výchově dětí, často i při sportu –jedeme zkrátka na doraz. Jednou z možností, jak velice příjemně relaxovat, je praxe restorativní jógy.

Jin jóga a její terapeutické využití pro mysl

Představme si známý symbol Tchaj-ťi tchu (talijitu) reprezentující síly jin a jang. Kruh je rozdělen křivkou na dvě poloviny, nejčastěji znázorněné bílou a černou barvou. Každá polovina obsahuje esenci té druhé v podobě puntíku zbarveného opačnou barvou, který symbolizuje, že se v každé z nich nachází i opačná síla.

Dynamická prana vashya yoga

Staňte se pány svého dechu, prana vashya vám pomůže udržet pozornost na ásanách, aniž by umožnila mysli se kamkoliv toulat.

Powerjógové žití jógy

Od roku 2003 se powerjóga postupně šíří celou Českou a Slovenskou republikou. Za tu dobu urazila kus cesty. Je atraktivním jógovým tréninkem, ve kterém se uplatňují všechna doporučení jógové praxe, fyzioterapeutické koncepty i techniky práce s pozorností a myslí.

Jin jóga – jak zrelaxovat tělo vsedě

Jin jóga je jóga s pomalým tempem a pozicemi vsedě s delší výdrží. Tento styl je skvělý pro začátečníky, jelikož lekce nejsou náročné, a přitom se v nich učíte plně procítit každý sval, právě díky delší výdrži. Jin jóga může být také meditativní praxí, která vám pomůže najít vnitřní klid a spokojenost se sebou samými.

Tvořivost, síla a lehkost s vinjása jógou

Tvořivost je vinjása jóga. Je to vnitřní vyjádření a svých emočních stavů a současně dynamické plynutí v pozicích v dechu udždžají, a toto plynutí se stává tvz. dynamická meditací. Bez spěchu, s naprostým vnořením se do průběhu pohybu se vytváří teplo a lehkost, které se stále rozvíjejí. 

Vitální jóga – pro zdraví a krásu

Základním stavebním kamenem vitální jógy je hathajóga. Vybíráme z ní především takové ásany, které působí na hormonální procesy v našem organismu, jako je činnost žláz, proudění lymfy a energie, metabolismus a látková výměna....

Jaká jóga je pro mě nejlepší?

Každý lektor jógy dostal od klienta někdy otázku která jóga je nejlepší”? Lze na tuto otázku vůbec odpovědět nějakým jednoznačným způsobem?

Tělo jako květina lotosu

Hathajóga přirovnává lidské tělo ke květině lotosu. Stejně jako se lotos s východem slunce otevírá, otevírá se tělo s nádechem. A stejně, jako se lotos se západem slunce zavírá, zavírá se tělo s výdechem. Vědomé dýchání je základním stavebním kamenem nejen hathajógy jako takové, ale i života jako celku.