Jin jóga - kultivace přítomného okamžiku

Jin jóga nabízí kultivaci pozornosti přítomného okamžiku, který trávíme ve společnosti sami sebe. V tomto časoprostoru vzniká příležitost sledovat, jak reagujeme na svízelné situace, které jsme na sebe v dané pozici ušili.

Jin jóga a její terapeutické využití pro mysl

Představme si známý symbol Tchaj-ťi tchu (talijitu) reprezentující síly jin a jang. Kruh je rozdělen křivkou na dvě poloviny, nejčastěji znázorněné bílou a černou barvou. Každá polovina obsahuje esenci té druhé v podobě puntíku zbarveného opačnou barvou, který symbolizuje, že se v každé z nich nachází i opačná síla.

Jin jóga – jak zrelaxovat tělo vsedě

Jin jóga je jóga s pomalým tempem a pozicemi vsedě s delší výdrží. Tento styl je skvělý pro začátečníky, jelikož lekce nejsou náročné, a přitom se v nich učíte plně procítit každý sval, právě díky delší výdrži. Jin jóga může být také meditativní praxí, která vám pomůže najít vnitřní klid a spokojenost se sebou samými.

Syndrom zmrzlého ramene a jin jóga

Jin jóga se zaměřuje hlavně na dolní část těla, přitom právě tento typ hloubkového cvičení nám může nabídnout mnohem víc. Trpíte-li například tzv. syndromem zmrzlého ramene (adhezivní kapsulitida), mohou pro vás být její cviky velmi užitečné.

Jin jóga v přímém přenosu každodennosti

Ta analogie filozofie jin jógy a tím, co zažíváme v přímém přenosu, je do očí bijící. Z rozpuku burácejícího světa jangu (dynamiky), jsme tam, kde jsme si to dopřávali zřídkakdy. Musíme setrvat tam, kde jsou zavřené cesty k dalším možnostem. Obracíme pozornost dovnitř, k tomu, co je důležité, péče o zdraví, o své blízké nebo cokoliv jiného.

Jin jóga aneb praxe tiché síly

Praxe jin jógy se od běžně známých jangových lekcí, kde zapojujeme především svaly, liší svou tichostí, klidem a respektem k potřebám vlastního těla...

Přidejte něco málo JIN ke svému JANG

Už neváhejte... a vyzkoušejte JIN. 

Všichni můžeme získat velmi mnoho z přínosů klidné, blažené jinové jógy.

Cyklická jin jóga

Mnoho lidí zmešká malé radosti, protože marně čeká na velké štěstí. Radost je dalším zastavením v rámci cyklické jin jógy. Radost, jenž je esence léta. Cyklus má vlastnost pokračování bez konce. Stále a stále dokola. Zastavíme se u období léta, ve kterém se právě nacházíme. Je to období tepla, slunce, vášně a smíchu.

Jin jóga jako klíč k vnitřní introspekci

Čas strávený v pozicích, jenž je udáván v lekcích jin jógy, může být pro mnohé opravdu dlouhý. Jin jóga skrývá své tajemství právě v délce zaujetí pozice a uvolnění všech jangových struktur, jako jsou svaly, tak, aby mohlo dojít k působení v hlubší struktuře. 

Jak jsem objevila druhou stranu dynamické jógy – jin jóga

My všichni se neustále vyvýjíme a měníme - to, co nám bylo příjemné kdysi, už nám nemusí být příjemné nyní a zatímco dříve jsme inklinovali k rychlejšímu pohybu, nyní možná vyhledáváme ten pomalejší a klidnější...