Jóga zdraví

Fasting

Fasting

Půst a jeho úloha v našem životě. Kde všude může zasáhnout a pomoci?

celý článek
Arganový olej jako elixír mládí

Arganový olej jako elixír mládí

Arganový olej je považován za jeden z nejvzácnějších a nejdražších rostlinných olejů na světě a aktuálně se drží na předních příčkách popularity nejen v kosmetickém průmyslu...

celý článek
Dýňový hummus

Dýňový hummus

Pravý arabský hummus je z cizrny, dochucený tahini. Sezóna dýní si ale žádá experimenty. Vyzkoušejte tento hummus z dýně, který je dochucený arašídovým máslem. Chuťová změna vás jistě potěší...

celý článek
Jak bojovat proti zpomalenému metabolismu

Jak bojovat proti zpomalenému metabolismu

Zpomalený metabolismus, tedy metabolismus, který velmi šetří a ochotně ukládá energii do zásoby, je problém, se kterým se u lidí s nadváhou setkávám dnes a denně. Nepravidelnost ve stravě, stres, nedostatek pohybu, diety – to vše jsou příčiny toho, že nejčastěji ženy přibírají i tzv. ze vzduchu.

celý článek
Šankaprakšalána

Šankaprakšalána

Šanka patří do velmi staré běžně aplikované techniky jogínského řádu (jogínský systém starý pět tisíc let), jedná se o očistnou techniku. Jógové očistné techniky jsou tu od toho, aby z našeho těla odnesly nečistoty. Šankaprakšalána není pouhou očistou střev. Jde o očistu na všech úrovních, fyzické, mentální i spirituální.

celý článek
Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka je symbolem podzimu. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a nikdy nešlápnete vedle. Máme pro vás recept na pikantnější verzi, o to více ale zahřeje.

celý článek
Dýně Hokkaido

Dýně Hokkaido

Dýně jsou symbolem nastupujícího podzimu. Co pro nás znamená dýně z pohledu výživy? A jak si ji nejlépe vychutnat?

celý článek
Ájurvédské tipy na podzim

Ájurvédské tipy na podzim

Co nám ájurvéda radí s nastupujícím podzimním obdobím? Pozor by si měly dát zejména váty....

celý článek
Jablečné chutney

Jablečné chutney

Sezóna jablek je v plném proudu. Koláče, štrůdly nebo přesnídávky a pyré jsou klasikou. Vyzkoušejte si připravit i chutney, které se skvěle hodí k podzimním pečeným pokrmům.

celý článek
Pracharanda – přírodní sladidlo z hrušek

Pracharanda – přírodní sladidlo z hrušek

Už jste slyšeli o pracharandě? Melasa, sladěnka, rapadura...to všechno jsou již zcela běžná a známá sladidla. Pracharanda tak trochu na své znovuobjevení čeká. Připravit si ji můžete i doma a pak už si ji zcela jistě oblíbíte.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket