Několik rad pro vánoční nakupování a pečení aneb hlavně ať vítězí kvalita

Co si budeme povídat, prosinec je o jídle jako žádný jiný měsíc. V prosinci na nás výrobci doslova chrlí jeden produkt za druhým a valná většina z nich nemá žádnou kvalitu. Šizené čokolády, ztužení tuky, figurky, které hrají všemi (syntetickými) barvami a my to prostě stále kupujeme. Pojďme se zamyslet nad tím, jak vybírat kvalitnější, zdravější pochutiny a také jak vybírat a pracovat se surovinami, se kterými pečeme.

Mocná technika - uddijána bandha

„Uddijána bandha je pravým požehnáním pro lidstvo. Přináší zdraví, sílu a dlouhověkost každému, kdo ji provádí“, dodává Svámí Šivananda k praktikování uddijána bandhy. 

Jóga jako forma sebe-péče

Pojem sebepéče může někomu znít prapodivně a možná trochu narcisticky - ale ruku na srdce. Pro koho jiného jógu děláte? O koho tím pečujete? Komu dopřáváte čas a prostor? Sobě.

Intuitivní stravování aneb Konec začarovanému kruhu diet

Trendem dnešní doby se více a více stává téma zdravé stravování”. Sociální sítě jsou plné výživových poradců a  influencerů, kteří sdílejí rady a krásně nafocená jídla, časopisy nabízejí řadu lákavých receptů, na internetu na nás vyskakuje nepřeberné množství různých výživových směrů a diet. Ze všech stran se k nám dostává spousta rozličných názorů, jak se správně” stravovat, co je zdravé a nezdravé”.

Stačí 10 minut denně aneb jak si najít čas na jógu každý den

Rozhodující není délka, ale kvalita. Stačí 10 minut denně, jógu můžete praktikovat v kanceláři, ráno po probuzení, večer před usnutím - vedle stolu, v posteli, kdekoliv a kdykoliv. Jóga nezná výmluvy, stačí chtít a najdete si na ni čas vždycky, umí se přizpůsobit.

V krizích se nejlépe opřeme sami o sebe - jak na to ukazuje Human design

Human design mapuje způsob, jakým je naprogramováno individuální lidské vědomí. Vědomí našeho fyzického těla a osobnosti. Kromě toho, co je pro nás přirozené, mapuje i naše osobní podmínění.

Úplněk listopad ve znamení Býka, zapouštění kořenů a jistoty

Býk má rád klid, stabilitu a pocit bezpečí, což jsou krásné vlastnosti, ale nesmí se na nich nezdravě lpět. Ve chvíli, kdy se v těchto třech bodech cítí být v ohrožení, dostaví se obavy, a to zvláště ve chvílích, kdy se na těchto pilířích cítí závislí.

8. listopadu ve 12:01 hodin

Dýňové rizoto

Úžasná barva, hladká konzistence a neodolatelná vůně – to je dýňové rizoto, koncentrovaný podzim na talíři. Pokud vás v podzimních dnech nebaví chladivý vítr nebo šedivé počasí, tohle skvělé rizoto s dýní, královnou podzimní zeleniny, vám jistě zlepší náladu.

Mindful eating

Mindful eating však začíná ještě před samotnou konzumací, kdy si vybíráme jídlo, které tělu nejvíce prospěje, dáme mu to, co opravdu chce a potřebuje pro správné fungování.

Bolesti zad a jak na ně?

Všichni to známe, ráno se vzbudíme a nemůžeme se pohnout. Bolesti zad trápí téměř každého z nás. Důvod je především v celkové aktivitě či případné neaktivitě. Ta se pak odrazí na vitalitě a tom, jak se cítíme.