Jógový balanc i mimo podložku

Být v nepohodě a žít v nerovnováze je pro náš život frustrující a únavné. Pokud se právě nacházíte v diskomfortní zóně svého života, věřte, že existují nenásilné způsoby, jak svůj život opět vrátit do rovnováhy a pohody.

Jóga a Valentýn: Co (ne)mají společného?

Ať už Valentýna slavíme, nebo ne, tento den registrujeme a víme o něm. 14. únor je již tradičně spojen se svátkem všech zamilovaných a ačkoliv v posledních letech získal pachuť komerce a kýče, tak legenda, která se za ním skrývá, je skutečně romantická. Kdo vlastně byl svatý Valentýn a proč si v první polovině února připomínáme jeho jméno?

Silvestr jako další kapitola

Příběhy jsou krásné. A nejkrásnější je ten, který píše náš vlastní život. Je jen na nás, jaký bude. Zda se bude jednat o komedii, drama, nebo pohádku. To, co můžeme ovlivnit, máme v rukou. To, co ovlivnit nemůžeme, máme pustit a nechat jít.

Moje sádhana nedokonalosti

Dhyanyogi Madhusudandas, kterého považuji za svého vůbec prvního učitele jógy, prý říkával západním studentům, jednoduchou věc: „Máš tělo. Máš ego. Dokud budeš mít tělo, budeš mít i ego. Není žádoucí se ho chtít zbavit.“ Dnes a denně hledám cestu, jak přijímat různé části sebe sama. Troufám si říct, že to děláme všichni...

Nejde o to, kde jsme. Ale jak jsme

První noc v novém bytě. Prostor, kde můžete začít úplně od začátku. Anebo navázat na to, co už nějakou dobu budujete. Je to zkrátka jenom na vás. To, jak se zde cítíte, ale nesouvisí tak úplně s tím místem samotným.

Novodobý luxus – off-line

Je to velice jednoduché neustále pohybovat prstem po Instagramu nebo každou chvíli nahlížet do svého e-mailu, jestli tam nepřišlo něco důležitého, ale právě tento přístup vede k roztržitosti a nesoustředěnosti... Jak tedy v těchto podmínkách pracovat, být výkonný, a nepodléhat tak práci a sociálním médiím.

 

Praxe jako dialog s vlastním tělem

Správně vedená jógová praxe nám pomáhá poznávat sebe sama po všech stránkách. Ukazuje nám, v čem jsme silní a čeho si máme na sobě vážit. Odhaluje naše slabiny a podává návod, jak je milovat. Takový přínos praxe ale není samozřejmý. Vyžaduje otevřenou mysl a srdce.

Láska jako štědrost

Co si představíte pod pojmem láska? Vášeň? Motýlky v břiše a adrenalinovou nedočkavost před dalším rande? Intimitu? Změnila se vaše představa během života nebo prostě víte, že láska je, a dál o tom nepřemýšlíte?

Nový rok a nová předsevzetí

S příchodem nového roku se každý z nás zamýšlí víc než kdy jindy nad tím, co v tom novém roce udělat lépe a jak na sobě obecně zapracovat, aby to byl nejlepší rok vůbec.

Od kořenů ke hvězdám (a ještě dál…)

Přemýšleli jste někdy nad tím, odkud a kam je vlastně potřeba v životě růst? A kamvlastně máme vyrůst? Kdy už jsme vyrostlí dost a kdy ještě můžeme pokračovat?