Veselá jóga - jóga pro děti

Cvičení jógy pomáhá dětem otevřít zcela nový pohled na pohyb, sport, na své prožitky. Jde totiž o nesoutěživý přístup. 

Jóga vědomí (kundaliní jóga)

Na západní polokouli tento zatím relativně málo známý druh jógy nachází v poslední době postupně stále více příznivců. Kundaliní, aneb jóga vědomí, otvírá srdce, buduje vnitřní sílu a uvolňuje energii, která sídlí u kořene páteře...

Surf & jóga

Na první pohled nesourodé spojení, na ten druhý naprosto ideální a přirozené. Proč jsou pro mnoho lidí surfování a jóga absolutně magické a návykové?

Malý průvodce jednotlivými styly jógy

Jóga je svobodná a nabízí každému to, co přesně on potřebuje. Od jiných druhů cvičení se liší tím, že zapojuje jak tělo, tak i mysl a předává praktikujícím svou osobitou filozofii, která postupně prostupuje jejich životem a dostává se jim stále více pod kůži.

Vitální žena a jóga

Pozvánka na akci: Co si představit pod pojmem vitální žena a co vlastně označuje pojem vitální jóga? Souhrnné vysvětlení těchto pojmů si pro vás připravila lektorka Simona Josefová.

Dvě protikladné síly - hathajóga

S čím bojujeme v dnešní době nejčastěji? S nejednotností, roztříštěností vlastních myšlenek. Nemáme vládu nad svou myslí a nejsme schopni ji ukočírovat tak, aby šla jedním směrem. A právě hatha jóga nás učí postupnými změnami těla dojít i ke změnám mysli.

Pevná půda nejen pod nohama - onko jóga

"Prodělala jsem rakovinu prsou a ještě nemám v pořádku rameno…“ „Léčím se s rakovinou žaludku, mohu zkusit onko jógu"? Tak zní mnoho dotazů směřovaných do jógových studií ve chvíli, kdy se vypíší lekce onko jógy. 

Teen jóga

Exklusivně pro JÓGA DNES květen připravila Petra Špindlerová povídání a foto seriál o teenagerském věku. Petra dodává: "Po psychické stránce jim jóga pomáhá zvrátit dopad stresu a učí je stresové situace lépe zvládat". 

Obličejová jóga

Jóga prospívá celému tělu, a tedy i obličeji. Jednak proto, že jej také drží pohromadě svaly a pojivové tkáně, ale navíc díky tomu, že uvolněný, vědomý a pohodový přístup k životu se promítá do jeho výrazu.

Vinyasa – Láska mého života

Svoboda, kreativita, volnost… To jsou slova, která mi automaticky vyběhnou v hlavě, když se řekne vinyasa. Pojďme to ale vzít od začátku…