Jóga ve zralém věku

Nadčasová praxe jógy je přístupná lidem všech věkových skupin, včetně seniorů. Jóga pro seniory je způsobem, jak zlepšit jejich fyzickou kondici, udržet si pružnost a sílu a současně získat psychickou pohodu. Tato holistická disciplína nabízí řadu přínosů pro zralé jedince, kteří hledají harmonii a zdraví ve svém životě.

Dynamická prana vashya yoga

Staňte se pány svého dechu, prana vashya vám pomůže udržet pozornost na ásanách, aniž by umožnila mysli se kamkoliv toulat.

Jaká jóga je pro mě nejlepší?

Každý lektor jógy dostal od klienta někdy otázku která jóga je nejlepší”? Lze na tuto otázku vůbec odpovědět nějakým jednoznačným způsobem?

Surf & jóga

Na první pohled nesourodé spojení, na ten druhý naprosto ideální a přirozené. Proč jsou pro mnoho lidí surfování a jóga absolutně magické a návykové?

Malý průvodce jednotlivými styly jógy

Jóga je svobodná a nabízí každému to, co přesně on potřebuje. Od jiných druhů cvičení se liší tím, že zapojuje jak tělo, tak i mysl a předává praktikujícím svou osobitou filozofii, která postupně prostupuje jejich životem a dostává se jim stále více pod kůži.

Teen jóga

Exklusivně pro JÓGA DNES květen připravila Petra Špindlerová povídání a foto seriál o teenagerském věku. Petra dodává: "Po psychické stránce jim jóga pomáhá zvrátit dopad stresu a učí je stresové situace lépe zvládat". 

Obličejová jóga

Jóga prospívá celému tělu, a tedy i obličeji. Jednak proto, že jej také drží pohromadě svaly a pojivové tkáně, ale navíc díky tomu, že uvolněný, vědomý a pohodový přístup k životu se promítá do jeho výrazu.

Menopauza a hormonální jógová terapie

Slovo menopauza většinu žen díky nesprávným a nedostatečným informacím z časopisů a knih doslova děsí. Předem se jí obávají a odmítají ji přijmout... Menopauza však vyžaduje určitou formu uznání a přijetí.

Jóga pro seniory: Proč se jí nebát a co byste o ní měli vědět

Stále více lidí nad 60 objevuje mentální, fyzické a emocionální výhody, které jóga přináší seniorům. Představa, že se jóga hodí jen pro trénované a flexibilní jedince, je velmi mylná. Jóga se hodí pro každého, její kouzlo totiž tkví v tom, že nás učí poznávat sebe i své tělo a v tomto smyslu hledat cesty, jak se sebou zacházet tak, aby to bylo přínosné a příjemné.

Nahá jóga

Aneb cesta, jak se naučit mít se rád takový, jaký jsem.