Jógový chrám, jógové studio a očista

Úplněk je ten správný čas pro očistu - nejenom fyzickou a mentální, ale také prostoru, ve kterém člověk žije, kde se pohybuje, místa, se střídá hodně lidí - jako je např. jógové studio.

Powerjóga - cesta mírumilovného bojovníka, cesta k radosti a uvolnění

Proč prožívat myšlenku ega, že je stále potřeba se zlepšovat a být lepší, protaženější a silnější, když už na určité úrovni vše funguje.

Jógový reatreat v praxi - Bali a Jáva

Emoce, prožitky, zkušenosti, přátelství, slunce, voda, neznáme i známé, jóga, jóga, jóga v různých podobách a na různých místech...to jsou jógové dovolené, tvz. retreaty. Jak vypadá v praxi? Podívejte se na Bali a Jávu.

Blog Žijte jógu: Chci změnu?

Chcete-li začít změnu, vytvořit nové zvyky a rituály, tak je třeba na to jít chytře. Období podzimu pomáhá v tom, usadit se a na pravidelnosti a systematičnosti pracovat. Co to ale znamená? 

 

Václav Krejčík o vzniku své nové knihy

V dubnu spatřila světlo světa nová interaktivní kniha Václava Krejčíka Deník pro meditační čtení a psaní. Nejde o klasickou knihu, ale o nástroj, se kterým se naučíte pracovat se svou myslí. Díky tomu se posunete na své cestě za štěstím a váš život získá na kvalitě. Přečtěte si, co Vaška ke vzniku této knihy vedlo.

ŽIJTE jógu – věřit tomu, co děláte

Příběh Václava Krejčíka Žijte jógu září sluncem, zpěvem Gájatrí mantry a nábojem, který člověk potřebuje pro vlastní poznání a svou cestu. Je pro všechny, pro které jóga nepředstavuje omezení a limity, ale je pro ně inspirací na jejich vlastní cestě. 

Powerjógové žití jógy

Od roku 2003 se powerjóga postupně šíří celou Českou a Slovenskou republikou. Za tu dobu urazila kus cesty. Je atraktivním jógovým tréninkem, ve kterém se uplatňují všechna doporučení jógové praxe, fyzioterapeutické koncepty i techniky práce s pozorností a myslí.

Obnošený kabát aneb Sundejte to ze mě

Jednou z překážek, které nám brání v pokroku a rozvoji, je představa o sobě sama. Vytvořili jsme si o sobě „bájný příběh / vzdušný zámek“ a tomu věříme – ten žijeme. Je to zcela běžné. Měli jste však někdy pocit, že musíte ze sebe něco svléci, abyste se nadechli? Nebo že s sebou něco táhnete, co vás tíží, ač je to třeba i to, co jste vybudovali, vytvořili a je to součástí vaší komfortní zóny, vašeho úspěchu… a přesto vám to nedovoluje být šťastní, radostní a uvolnění?

Využijte svoji vnitřní sílu

Před 22 lety jsem udělal nejpodstatnější krok svého života, který z jistoty dobrého zaměstnání namířil do nejistoty. To, co jsem dělal, už nemělo smysl, a abych se psychicky netrápil, odešel jsem. Strach jsem nechal stát mimo své rozhodnutí. Věděl jsem, že vše nějak bude. 

Tak kdy a kde najdu tu harmonii?

Proč nejsme v harmonii? Protože představa harmonie je jen v naší hlavě. Říkáte si, že toto jste slyšet nechtěli? Proč? Vždyť to znáte z vlastní zkušenosti. Člověk je šťastný ve chvíli, kdy umí pracovat se svou myslí, protože tato činnost mu poskytuje svobodu, která se neváže na nic okolo ani uvnitř, ale vyvěrá ze samé podstaty života - dokonalosti.