Powerjóga pro pocit síly a lehkosti

Odlehčení těla přináší úžasnou energii celému člověku, stejně jako výborné uvolnění kloubů, lepší pocit z pohybu i sebe sama. Pročištěním těla se hlavní benefit projeví v mysli. Mysl pookřeje a z očí září lehkost a radost.

Jak cvičit doma?

Při plánování vaší osobní praxe mějte na paměti svůj životní styl, možnosti a čas. Vnímejte fáze dne, ve kterých jste schopni vyčlenit si prostor pro pravidelnosti, a vytvořte si svůj nový rituál. 

Powerjóga - cesta mírumilovného bojovníka, cesta k radosti a uvolnění

Proč prožívat myšlenku ega, že je stále potřeba se zlepšovat a být lepší, protaženější a silnější, když už na určité úrovni vše funguje.

Jógová urputnost

Proč já neudělám pozici s větším rozsahem a stejnou variantu jako provádí kamarádka?“ Existuje vůbec nějaké dokonalé provádění pozic? V čem tkví pokročilost jógy?

Powerjógové žití jógy

Od roku 2003 se powerjóga postupně šíří celou Českou a Slovenskou republikou. Za tu dobu urazila kus cesty. Je atraktivním jógovým tréninkem, ve kterém se uplatňují všechna doporučení jógové praxe, fyzioterapeutické koncepty i techniky práce s pozorností a myslí.

Benefity powerjógy

Ten má rád to a ten zas tohle… Někdo má rád dynamickou jógu, někdo upřednostňuje spíš klidnou klasiku. Možností, jak cvičit jógu, je mnoho a pro nás je to jen dobře. Já jsem se zhlédla v powerjóze. Od mého prvního setkání s ní uběhlo téměř již dvacet let a powerjóga mi stále přináší něco nového, stále se mám čemu učit, stále se mám kam posouvat a stále mě baví. Samozřejmě zkouším i jiné typy lekcí – hathajógu, iyengar, jin jógu – a i tam se cítím dobře. Vždy záleží na momentálním rozpoložení, na konkrétní potřebě mého těla.

Historické kořeny powerjógy – sahají dál, než si myslíte

Powerjóga je obecný termín, který se používá k popisu energického přístupu založeného na kondici jógy ve stylu vinyasa. Ačkoli mnoho lidí považuje powerjógu za nový styl jógy a druh cvičení hodný do prostorů moderních tělocvičen, její kořeny sahají hluboko do minulosti a jdou ruku v ruce s pradávnou aštangou.

Pozdrav slunci / Pozdrav měsíci

Po Adho mukha svanasana (Pes hlavou dolů) je Pozdrav slunci možná nejznámějším jógovým cvičením. "Surya" znamená v sanskrtu slunce a "namaskara" pozdrav. Surya namaskara je na rozdíl od novodobých forem jógy dědictvím osvícených mudrců z védského období.

Ranní praxe powerjógy

Někdo z nás je noční sova, jiný ranní ptáče. A tím už je dáno, že sovy na ranních lekcích často nepotkáte. Jedině nějakou zatoulanou, kterou k brzkému vstávání přemluvila kamarádka, ale to se jí těžko povede podruhé....

Jóga v pohodlí domova – inspirace do začátku

Jóga je dobrá pro vaše tělo, mysl a duši. Je to kompletní fyzický i mentální trénink. Pokud jste úplný začátečník, který chce začít s jógou, můžete se přihlásit do nedalekého jóga studia nebo klidně začít doma. Nebude vás to nic stát a benefity, které díky józe získáte, vám již nikdo nevezme.