Vitální jóga – pro zdraví a krásu

Základním stavebním kamenem vitální jógy je hathajóga. Vybíráme z ní především takové ásany, které působí na hormonální procesy v našem organismu, jako je činnost žláz, proudění lymfy a energie, metabolismus a látková výměna....

Vitální žena a jóga

Pozvánka na akci: Co si představit pod pojmem vitální žena a co vlastně označuje pojem vitální jóga? Souhrnné vysvětlení těchto pojmů si pro vás připravila lektorka Simona Josefová.

Cyklická jóga

Cyklická jóga je jógou laskavosti a naslouchání svému tělu. Žití v souladu se svou ženskostí. Žena je ve své přirozenosti cyklická – proměnlivá a ruku v ruce s tím se mění její energie, potřeby, nálady.

Podpůrný vliv jógy na vitalitu a tvorbu hormonů

Štítná žláza produkuje hormony, který se významně podílí na regulaci růstu a vývoje, ale také na rychlosti látkové přeměny. Náhlé a rychlé přírustky na váze tedy mohou být spojeny s nedostatečnou činností této endokrinní žlázy. 

Žijte svůj život v rovnováze

Obnovení hormonální rovnováhy od ženy vyžaduje, aby zharmonizovala a lépe propojila všechny stránky svého života. Naslouchejte svému vnitřnímu já, abyste našla cestu, a nebojte se po ní vydat.

Menstruační krev jako dar

Ženy si bohužel často neváží své menstruační krve, místo aby si uvědomily, že je zdrojem jejich síly a symbolem jejich plodnosti a ženskosti.

Vitální jóga

Jemná jóga zaměřená na proudění lymfy a povzbuzení metabolismu je složená z krijí, dynamických sekvencí a pránájámy.