Jógová terapie, aneb Návrat do dětských let

Jóga odkazuje k jemnému a přirozenému pohybu a především k dětské spontánnosti a přirozenosti. To, co již umělo dítě se nyní učíme na józe. Dobře se opřít a posunout se k další pozici.

Jóga pro teenagery: Trend, nebo výzva?

Rozhodně není pravidlem, že když se rodiče věnují józe, tak se jí automaticky budou věnovat i jejich potomci. Je ale pravdou, že se tato věková kategorie dětí začíná zapojovat a nachází v józe oblibu.

Jin jóga - kultivace přítomného okamžiku

Jin jóga nabízí kultivaci pozornosti přítomného okamžiku, který trávíme ve společnosti sami sebe. V tomto časoprostoru vzniká příležitost sledovat, jak reagujeme na svízelné situace, které jsme na sebe v dané pozici ušili.

Powerjóga pro pocit síly a lehkosti

Odlehčení těla přináší úžasnou energii celému člověku, stejně jako výborné uvolnění kloubů, lepší pocit z pohybu i sebe sama. Pročištěním těla se hlavní benefit projeví v mysli. Mysl pookřeje a z očí září lehkost a radost.

Jak cvičit doma?

Při plánování vaší osobní praxe mějte na paměti svůj životní styl, možnosti a čas. Vnímejte fáze dne, ve kterých jste schopni vyčlenit si prostor pro pravidelnosti, a vytvořte si svůj nový rituál. 

Tak hluboký odpočinek…restorativní jóga

Být v relaxační jógové pozici 15–20 minut vypodložen jógovými pomůckami, jako jsou bolster, kvádr, deka, oči zakryté vonným polštářkem, pocítit jemně rozprášený aura parfém Bio-Bachovek proti stresu a nechat mysl splynout s vibrací tibetské mísy – zážitek, na který se nezapomíná.

Powerjóga - cesta mírumilovného bojovníka, cesta k radosti a uvolnění

Proč prožívat myšlenku ega, že je stále potřeba se zlepšovat a být lepší, protaženější a silnější, když už na určité úrovni vše funguje.

Jedno tělo? To opravdu nejsme!

Tělo je pro nás důkaz hmoty, dech a vnitřní proudění ukazují jemnosti našeho bytí - a něco uvnitř, co hovoří a my to občas slyšíme, oznamuje, že je ještě něco víc než pouhé tělo a dech, které jsou každodenně přítomné v životě.

Stres, tichý zabiják

Jak pravil Svámí Šivánanda: „Mysl je to, co člověka činí otrokem; a znovu ta stejná mysl je to, co ho osvobozuje.“ Nelze tedy stoprocentně stres označit za špatný, občas ho ve zdravé míře potřebujeme. Určitě jste více nežtisíckrát slyšeli o poplachové reakci v těle, „boj, nebo útěk“. Co si vlastně pod tím představit?

Auto-myofasciální uvolnění v ásanách

Jedním z pilířů fasciálního tréninku je auto-myofasciální uvolnění či mobilizace, které mají také proprioceptivní účel, a to s různými pomůckami. V tomto případě s válci a míčky. Tohle je něco, co je pro klasickou jógu stejně jako pro fitness a sportovní oblast trochu nové.