Recepty

Krémová česnečka

Krémová česnečka

Po bramboračce je česnečka druhou nejvíce tradiční lokální polévkou. Dokáže člověka vytáhnout z nachlazení, z kocoviny nebo jen z pocitu zimnice či špatné nálady...

celý článek
Jahelník s jablky a sušenými švestkami

Jahelník s jablky a sušenými švestkami

Jáhly patří k nutričně velmi zajímavým potravinám. Podzimně vyladěný, vydatný a příjemně sladký jahelník je výbornou snídaní, ale i skvělou svačinou do krabičky. 

celý článek
Tofu tikka masala

Tofu tikka masala

Tikka masala patří k jedněm z nejvíce oblíbených indických pokrmů, které si převzal západní svět. Základem celého receptu je směs koření, které dodává pokrmu autentickou chuť. Pokud už vše doma jednou máte, budete ho vařit zas a znova. Zde je recept na vegetariánskou verzi.

celý článek
Brownies z červené řepy

Brownies z červené řepy

V dobře připraveném řepném brownies strávník řepu skoro nepozná. Ideální dezert pro ty, co řepě neholdují, ale chtějí si užít jejích pozitivních účinků na zdraví.

celý článek
Dýňový hummus

Dýňový hummus

Pravý arabský hummus je z cizrny, dochucený tahini. Sezóna dýní si ale žádá experimenty. Vyzkoušejte tento hummus z dýně, který je dochucený arašídovým máslem. Chuťová změna vás jistě potěší...

celý článek
Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Pikantní dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka je symbolem podzimu. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a nikdy nešlápnete vedle. Máme pro vás recept na pikantnější verzi, o to více ale zahřeje.

celý článek
Jablečné chutney

Jablečné chutney

Sezóna jablek je v plném proudu. Koláče, štrůdly nebo přesnídávky a pyré jsou klasikou. Vyzkoušejte si připravit i chutney, které se skvěle hodí k podzimním pečeným pokrmům.

celý článek
Bramborové šišky se švestkovým rozvarem

Bramborové šišky se švestkovým rozvarem

Dvě aktuální sezónní potraviny – brambory a švestky – můžete spojit do dokonalé sladké večeře nebo pomalé víkendové snídaně.

celý článek
Špaldoto s liškami

Špaldoto s liškami

I tento týden pokračujeme v houbové krasojízdě! Tradiční obilovina špalda si s houbami skvěle rozumí a díky nízkému glykemickému indexu vás tento pokrm opravdu zasytí...

celý článek
Dušené houby na sádle s bylinkami

Dušené houby na sádle s bylinkami

Konečně jsme se dočkali a ROSTOU! Vydatné deště a teplé počasí nakonec houbám přály. Co s nasbíranými houbami? No přece poctivou smaženici a nebo vyzkoušejte tutu chuťovku.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket