Recepty

Rýžový nákyp s meruňkami a goji

Rýžový nákyp s meruňkami a goji

Meruňky obsahují vysoké dávky přírodního betakarotenu, který se tělu obzvlášť hodí v létě, kdy je naše pokožka vystavena větší míře slunečního záření. Jedná se o ovoce všestranného využití, obzvláště dobré jsou meruňky v ovocných knedlících či nákypech, jako je třeba ten dnešní.

celý článek
Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Málo která potravina má tak široké využití jako banány – a obzvláště ty přezrálé. V období léta pro ně nacházím nejlepší využití do zmrzliny. Z pouhých tří ingrediencí získáte zmrzlinu bez přidaného cukru, ve veganském stylu a navíc z ní nebudete mít ani jednu výčitku.

celý článek
Letní grilování: losos, tofu-burger i chřest

Letní grilování: losos, tofu-burger i chřest

Když grilovat, tak alespoň co nejzdravějším způsobem. Zde jsou 3 recepty, kterými se můžete inspirovat na vaší letní sezónu.

celý článek
Rebarborový crumble

Rebarborový crumble

Jen dva měsíce máme na to, abychom si užili rebarbory v její nejlepší sezónní kvalitě. Během července a srpna už řapíky obsahují vysoké množství kyseliny šťavelové a rebarbora není tak křehká a šťavnatá. Pečte koláče a crumbly nebo zavařujte – pak si tuhle pochoutku můžete vychutnávat celý rok.

celý článek
Domácí bezinkový sirup

Domácí bezinkový sirup

Ty nejzdravější věci jsou často ty nejobyčejnější  – to jistě věděly už naše babičky, po kterých dědíme spoustu skvělých receptů. Stačí vyrazit na procházku za město či na chalupě po lesní cestě a narazíte na tolik přírodních pokladů! Třeba na květy bezu černého...

celý článek
Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Připravte se na sezónu jahod! V létě už budete mít své oblíbené recepty zajeté a budete si užívat jahod na plno.

celý článek
Cuketový perník s čokoládovou polevou

Cuketový perník s čokoládovou polevou

Přidání zeleniny (cukety, mrkve, červené řepy..) do pečených buchet či koláčů vždy dodá skvělou vláčnost a šťavnatost a zároveň trochu toho zdravějšího elementu. Vyzkoušejte tento výborný perník – ani nepoznáte, že je veganský :)

celý článek
Salát s ředkvičkami

Salát s ředkvičkami

Pokud rádi nakupujete českou sezónní zeleninu, sáhněte po ředkvičkách, které jsou k dostání na trzích i v obchodech. Díky svým hořčičným olejům a silicím působí proti plísním a bakteriím, jsou plné vlákniny a obsahují i vitamín C.

celý článek
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřestová sezóna je v plném proudu! Rozhodně byste si měli připravit alespoň jeden pokrm s touto pochoutkou - zkuste toto jednoduché rizoto vyladěné kozím sýrem.

celý článek
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je staronová superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket