Mexická polévka s tortilla chipsy

Tato polévka v mexickém stylu je plná chutí a korunu jí dodávají křupavé tortilla chipsy. Je vydatná a skvěle poslouží jako hlavní chod.

Karobové kostky

Chuť karobu je velmi podobná čokoládě, karob ale neobsahuje kofein, theobromin a ani puriny a má navíc nižší obsahu tuků. Karobová čokoláda představuje vhodnou náhražku čokolády pro osoby, které mají vysoké hladiny kyseliny močové nebo by neměli konzumovat kofein.

Červená polévka s koriandrem

Tato luštěninová polévka je na přípravu velmi rychlá díky červené čočce, zároveň je ale voňavá a sytá. Skvěle poslouží jako večeře pro chladnější zimní dny.

Silvestrovské chuťovky: Polentové mini pizzy s parmezánem a sušenými rajčaty

Pizza je rychlé a vděčné jídlo pro všechny, minipizzy jsou stejně tak rychlé a vděčné pochoutky na nejrůznější posezení. Pojďte je ale udělat jinak - bez listového těsta! Vytvoříte tak mnohem zdravější verzi, v žádném případě ne ale méně chutnější.

Vanilkové rohlíčky

Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)

Celozrnná vánočka

Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.

Krémová česnečka

Autoři kuchařek Jíme zdravě pro vás připravili recept na krémovou česnekovou polévku, která vás zasytí a prohřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento sezónní recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě.

Zapečená čokoládová kaše

Vyzkoušejte snídaňový recept na zapečenou čokoládovou kaši podle kuchařů z Jíme zdravě. Recept na zapečenou kaši a mnoho dalších receptů najdete v kuchařské novince Jak jíme zdravě v zimě, která vám představí zdravé stravování v zimních měsících.

Sladký kuskus na perský způsob

Tento orientální pokrm s vůní skořice se může stát výbornou snídaní a nebo dezertem podzimních a zimních dní. Místo čerstvého ovoce můžete použít ovoce sušené a ubrat na přidaném cukru.

Rýže se špenátem „Palák čával“

Vyzkoušejte náš hřejivý ájurvédský recept na lahodnou špenátovou rýži, kterou můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu.