pátek 8. 12. 2023
Autoři kuchařek Jíme zdravě pro vás připravili recept na krémovou česnekovou polévku, která vás zasytí a prohřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento sezónní recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě.
Saláty rozhodně nepatří jen k létu. Dopřát si je můžete i s příchodem podzimu. Stačí vybrat ty správné suroviny a chutě, které se k prvním chladným dnům budou skvěle hodit, a rychlý zdravý oběd nebo večeře je na světě!
Tento orientální pokrm s vůní skořice se může stát výbornou snídaní a nebo dezertem podzimních a zimních dní. Místo čerstvého ovoce můžete použít ovoce sušené a ubrat na přidaném cukru.
Vyzkoušejte náš hřejivý ájurvédský recept na lahodnou špenátovou rýži, kterou můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu.
Máte-li doma zásoby dýně a polévek jste už přejedení, zkuste ji použít do dezertu! Máme pro vás jednoduchý recept na chlebíček, který bude díky dýni krásně vláčný a zázvor mu dodá lehce pikantní chuť.
Dolaďte chuť zralých hrušek medem a lískovými ořechy! Tento zdravý dezert podtržený vůní skořice se hravě může stát součástí vašeho podzimního jídelníčku.
Nejjednodušší zdravý dezert? Chia pudink! Vyzkoušejte náš recept a jeho podzimní verzi, kterou podtrhnou sezónní přísady.
Je tu doba lahodných a zdravých švestek, tak proč si z nich neudělat chutné knedlíky? Máme pro vás jednoduchý a rychlý recept, který je plný bílkovin! Díky absenci lepku vám navíc po nich nebude těžko.
Využijte sezonu okurek a borůvek! Připravte si z nich chutný salát, přidejte výraznou chuť plísňového sýra a získáte něco dokonalého! Netradiční vzhled dodá pokrmu šmrnc a zazáříte s ním také během letních oslav.