Recepty

Hruškový závin

Hruškový závin

Hrušky jsou tradiční podzimní ovoce, které my Češi máme opravdu rádi. Pečeme obrácené linecké koláče, zavařujeme, přidáváme hrušky k masu nebo připravujeme hřejivá chutney na zimu. Hrušky jsou ale výborné i v tradičním jablečném závinu - zde je jednoduchý recept.

celý článek
Salát s čočkou a sýrem halloumi

Salát s čočkou a sýrem halloumi

Pokud ještě halloumi neznáte, skoro jistě si ho zamilujete. Jedná se o aktuální „trendy“ sýr, na který můžete stále častěji narážet v restauracích, stejně jako tomu bylo kdysi např. s bůvolí mozzarellou. Halloumi se vyrábí z ovčího a kozího mléka a jeho polotvrdá struktura ho dělá vhodným ke grilování či restování, aniž by se roztekl.

celý článek
 Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

Sladké palačinky sice co se týče oblíbenosti vedou, slané jim jsou ale v patách. Vyzkoušejte různé variace slaných náplní. Já rozhodně preferuji dokonalou kombinaci špenátu a brynzy – ta nikdy nezklame. Snad zachutnají i vám :)

celý článek
Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

K podzimu dýně prostě patří, proto nemohou chybět ani dýňové recepty. Vyzkoušejte tento lehký dýňový chlebíček, který se hodí jak k polévce, tak k různým pomazánkám či sendvičům.

celý článek
Podzimní arašídová granola

Podzimní arašídová granola

Zítra začíná astronomický podzim, který nám dává najevo, že se zase pěkně dlouho neohřejeme. Zvedněte si náladu slaďoučkou podzimní granolou, která zahřeje a povzbudí v pochmurných dnech...

celý článek
Dýňové rizoto s kozím sýrem a sušenými brusinkami

Dýňové rizoto s kozím sýrem a sušenými brusinkami

Pomalu, ale jistě, začíná ten opravdový čas dýní Hokkaido. Doporučuji si připravit zásoby pyré do mrazáku, ať jej můžete používat celoročně, hodí se totiž výborně i do sladkého pečení. V dnešním receptu se spojí s kozím sýrem a sušenými brusinkami do skvělého zahřívajícího pokrmu pro již začínající chladné dny...

celý článek
Zapečené avokádo s vejcem

Zapečené avokádo s vejcem

O avokádu se říká, že je jednou z nejzdravějších potravin. V jedné porci naleznete pěknou dávku zdravých nenasycených tuků. Pro svou univerzální nevýraznou chuť je skvělé jako „nasávač“ chutí – co k němu dáte, to si vezme :). Vyzkoušejte ho zapečené s vejcem, se kterým si velmi rozumí....

celý článek
Mandlový koláč s červeným rybízem

Mandlový koláč s červeným rybízem

Červený rybíz je ovoce nadupané vitamínem C, flavonoidními látkami, ale i třeba vápníkem. Je to skvělý nakopávač imunity a proto je dobré si udělat v létě zásoby do mrazáku, aby bylo v zimě z čeho čerpat (mnohem lepší než tabletky...). Ať už použijete mražený nebo čerstvý rybíz, na tomto koláči si určitě pochutnáte.

celý článek
Krémové špagety se žampiony

Krémové špagety se žampiony

Toto jídlo je skvělé v tom, že si ho každý může pozměnit podle svého – lze ho připravit bez lepku, vegansky nebo jako klasickou, poctivou italskou pastu. Na pepři zde nešetřete, dodává těstovinám spolu se žampiony ten pravý šmrnc.

celý článek
Plněné batáty s kešu majonézou

Plněné batáty s kešu majonézou

Batáty jsou úžasnou univerzální potravinou, která se chuťově hodí k velkému množství zeleniny, ořechů a luštěnin, ale i k masu, dipům apod. Vyzkoušejte spojení batátů s černými fazolemi a kešu ořechy. Dohromady tvoří opravdovou lahůdku.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket