Tak hluboký odpočinek…restorativní jóga

Být v relaxační jógové pozici 15–20 minut vypodložen jógovými pomůckami, jako jsou bolster, kvádr, deka, oči zakryté vonným polštářkem, pocítit jemně rozprášený aura parfém Bio-Bachovek proti stresu a nechat mysl splynout s vibrací tibetské mísy – zážitek, na který se nezapomíná.

Restorativní jóga aneb jak zklidnit mysl po náročném dni

Restorativní jóga je vynikající způsob, jak si ulevit od stresu a užít si dlouhé meditativní úseky. Mějte trpělivost a vychutnávejte si uvolnění těla, skrz které přichází klid do mysli.

Restorativní jóga jako cesta k dokonalému uvolnění

Všichni víme, že relaxace je velice důležitá pro obnovu fyzických i mentálních sil. Je nezbytná obzvláště v dnešní době, kdy je po nás požadován maximální výkon, a to nejen v zaměstnání, ale i doma, při výchově dětí, často i při sportu –jedeme zkrátka na doraz. Jednou z možností, jak velice příjemně relaxovat, je praxe restorativní jógy.

Restorativní jóga, ideální cesta proti stresu

Vědomá práce s dechem a lehké překonání nekomfortní zóny vyvedou praktikujícího ze stavu přetížení, napětí a nepohody k prožitku silné relaxace a celkovému obnovení fyzických a psychických sil. 

Bojujeme proti zabijákovi jménem stres

Velké nároky, velká očekávání, ekonomické problémy, náročný denní shon – to vše způsobuje stres. Většina z nás si myslí, že se jich to netýká. Pravdou ale je, že pomalu, ale rychle dostane nás všechny....

Restorativní jóga

Restorativní jóga vychází z metody rozvinuté B. K. S. Iyengarem, který patří mezi největší mistry jógy tohoto století. Mnoho pozic je podobných běžným jógovým ásanám, ale jejich provádění je pomalejší, setrvává se v nich i několik minut a využívá se podpory pomůcek, aby se tělo i mysl cítilo pohodlně.

Restorativní jóga

Dech, relaxační pozice a hluboké uvolnění, to je restorativní jóga. Lektor jógy Václav Krejčík ji nyní natočil pro vaši domácí on-line TV JOGAVIRTUAL.CZ.

Seznamte se s restorativní jógou

Restore“ znamená obnovit, vzkřísit, rekonstruovat anebo regenerovat… sebe sama. Dovolit si uvolnění a zastavení je možnost, kterou každý máme, pokud si uvědomujeme, že relaxace je součástí obnovování mentální i fyzické energie. Relaxace je podmínkou dobrého výkonu, a to vše napomáhá celkovému pocitu vitality.