Gravidjóga – jóga pro těhotné ženy

Jógu pro těhotné může cvičit každá zdravá žena, u níž těhotenství probíhá fyziologicky. Pokud těhotná žena cvičila jógu již před těhotenstvím, je to pro ni výhoda, ale i žena, která se rozhodla pro cvičení jógy až v „požehnaném stavu“, si bude užívat všechny její výsady. Těhotenství je krásný a dvojnásobný důvod, proč s jógou začít, a přirozená cesta ke zdravému tělu, mysli i duši.

Jógová regenerace po porodu

To, že jóga může být opravdu vaším celoživotním průvodcem, jsem si uvědomila právě při těhotenství a po porodu. Ještě den před porodem jsem vedle postele rozvinula jógovou podložku a vracela se na ni po návratu z porodnice, občas i s miminkem v klíně. Jóga mi pomáhala napojit se na svůj současný stav. 

Jóga v těhotenství a v šestinedělí

Těhotenství se často označuje za „jiný stav“ a je to označení velmi výstižné. Dokud to nezažijete, nedojde vám, jak moc jiný je a že jiné je opravdu všechno. A i když je každé těhotenství odlišné a každá ho rozdílně prožíváme, některé věci jsou společné. Změny jsou na fyzické, psychické i sociální úrovni, mění se priority. Jiný je navíc každý den. Nejde se připravit na ten následující, a pokud se o to snažíme, většinou to nevyjde.
A těhotenstvím to teprve začíná. S narozením mláděte už je jiné úplně všechno. Jiné a krásné!A tam začíná opravdová jóga. Opravdová „life“ jóga tady a teď, jak mi potvrdilo i mnoho mých kolegyň jogínek-matek.

Jóga jako cesta k těhotenství?

Během těhotenství prochází tělo mnoha změnami, kdy na nás psychicky i fyzicky působí stres. Nejlepším způsobem, jak udržet zdravou mysl i tělo, je cvičit prenatální jógu, protože se zaměřuje na ásany, které zvyšují sílu i flexibilitu, učí ženy správně dýchat a zároveň překonat nadměrnou únavu díky relaxačním technikám.

Těhotenská jóga jako přirozená cesta k porodu a mateřství

Dítě v děloze matky vnímá nejen fyzické rozpoložení, ale i to emoční. Od začátku je mezi matkou a dítětem vytvořené silné pouto a dítě prožívá s matkou všechny její radosti i starosti....

Jóga pro těhotné

Navodit radost a klid v mysli a psychice maminky, která když umí pracovat se svými emocemi díky dechu, koncentracím a ásanám, pomáhá i samotnému miminku. Navazuje s ním skrze dech vazbu.

Jóga pro těhotné (do/don't)

Jak cvičit jógu v období těhotenství? Poradí vám instruktorka jógy se specializací na jógu pro těhotné Dana Beierová, která je majitelkou jógového centra v Poděbradech.