Cesta k instruktorovi jógy - umění učit

Zájem o jógu neustále roste, a mnoho lidí hledá způsoby, jak svou lásku k této starodávné praxi přetvořit v kariéru. Stát se instruktorem jógy není pouze o vlastním cvičení, ale kromě vlastní praxe to vyžaduje i hlubší porozumění józe, filozofii i principům zdravého pohybu, komunikaci a samotnému umění” učit.

Pro hlubokou relaxaci: Jóga nidra - workshop level 1/ 2024

Uvolnění, klid a proniknutí do hloubky sebe sama...to je jóga nidra (jógový spánek). Nyní jsme vypsali nový online výuku - termín workshopů 11.10.2024

Co zná absolvent instruktorského kurzu jógy?

Milujete jógu a chcete své zkušenosti více prohloubit či je dále předávat? Tak na nic nečekejte a přihlaste se do rekvalifikačního akreditovaného kurzu MŠMT nebo Yoga Alliance - Instruktor jógy/ Yoga Teacher v Power Yoga Akademii. Cena EARLY BIRD pro únorový kurz platí do 15.12.2023.

Umění učit, to je vzdělávací program Instruktor jógy/ Yoga Teacher

Komplexní vzdělávací program INSTRUKTOR JÓGY, který začíná v 15.2.2024, je uceleným programem pro všechny, kteří se chtějí naučit učit jógu, dozvědět o hloubce jógy nebo se rozvinout v rámci vlastního seberozvoje. Je možné studovat verzi 150 hodin - akreditace MŠMT a nebo 200 hodin - akreditace MŠMT i Yoga Alliance.

Jógový master training - posuňte se dál

Časopis JÓGA DNES by Vás rád pozval na specializovaný seminář jógy, který se uskuteční v Praze 24.-27.8.2023. Seminář je určený pro všechny, kteří již jógu cvičí nebo jsou jógovými instruktory.

Láká vás vykročit na cestu instruktora jógy?

Jako studenti jógy poznáte, že jóga je mnohem více než ásanová praxe. Naší velkou předností je výuka filozofie a historie, kdy ovšem víme, že to, co se učilo i žilo před tisíci lety, bývá s dnešní dobou mnohdy neslučitelné a pro mnohé z nás i těžko uchopitelné, a proto s respektem přenášíme starou tradici do dnešních dní tak, aby z ní současný student mohl mít co největší prospěch pro svůj život, praxi i své okolí.

Jak se naučit učit jógu?

Tým Power Yoga Akademie vkládá své znalosti, zkušenosti, um a srdce do vzdělávání pro instruktory jógy. Naučíme vás, jak vyučovat jógu do hloubky, abyste si uvědomili, že jste jedineční a to, co předáváte, je dar. Přijďte mezi nás a společně se posuneme dál – vy na své nové cestě a my v učitelské praxi.

Inspirujte se: Jóga jako (SELF) terapie

Specializovaný seberozvojový seminář Jóga jako (SELF) terapie se zabývá propojením mozku a těla v součinnosti pro zdravý pohyb, regeneraci optimálního držení těla a zařazením jógové filozofie do fyzické praxe jógy i běžného života za účelem pozitivního „pocitu“ sebe sama. Skrz uvolněné tělo, praxi ásan, rozvinutý dechový rytmus a schopnost pracovat s pozorností, se naučíte působit na všechny složky lidské bytosti (5 obalů těla) a otevřete cestu k vlastní spokojenosti. Rozvinete fyzickou i mentální praxi jógy.

Vzdělávání dospělých – věc volby, nebo nezbytnost?

Poslední dobou nám nemohla uniknout vlna příznivců unschoolingu nebo tzv. domškoláctví. Celá toto hnutí je založeno na jednoduché a celkem logické myšlence. Děti se totiž dokážou vzdělávat stejně sebeřízeně jako dospělí. V dospělosti se podle všeho věnujeme tomu, co nás baví. V tom oboru máme jistou výhodu a můžeme v něm vynikat. Pokud stejnou možnost dopřejeme i dětem, možná jim to přinese více benefitů než vysedávání dlouhá léta ve školních lavicích. Opravdu ale dospělí v dnešní době mají volbu vzdělávat se v tom, co je baví?

Opakování je matka moudrosti aneb chybami se člověk učí

Říká se, že není špatných žáků, jen špatných učitelů. Platí přitom, že každý je v jistém smyslu učitelem sám sobě. Jak zařídit, abychom nebyli špatnými učiteli a zároveň abychom se nehroutili z toho, že jsme šlápli vedle?