Jóga s koňmi

Pokud si myslíte, že cvičení jógy musí být vždy pouze o jógové podložce, není to tak úplně pravda. Jóga sice mění svět, ale i svět má velký vliv na to, jakými směry se jóga může ubírat a ubírá.

 

Ranní praxe powerjógy

Někdo z nás je noční sova, jiný ranní ptáče. A tím už je dáno, že sovy na ranních lekcích často nepotkáte. Jedině nějakou zatoulanou, kterou k brzkému vstávání přemluvila kamarádka, ale to se jí těžko povede podruhé....

Kundaliní jóga

Aneb jóga trochu jinak. Kundaliní znamená povědomí. Když není energie kundaliní v nás samotných v klidu, máme omezenou kapacitu a perspektivu...

Partnerská jóga, jóga která může vylepšit vztah

Kdy jindy vyživit srdce a duši vzájemnou intimitou partnerství skrze partnerskou jógu než v únoru? V měsíci, který po lásce lační každým douškem!

 

ŠARÍRA UPASÉVÁ: Božské tělo

Jedním z nosníků mého dnešního přístupu k jógové terapii je zdánlivě jednoduchá teze, že lidské tělo funguje jako projekční plocha. Tedy plátno, na kterém se přehrává velké množství jemných scénářů na pozadí. Ne vždy ale za děním, které máme zrovna před očima, hledáme scenáristu, ne vždy dohlédneme k záměru režiséra, a někdy si ani neuvědomíme, že vzadu existuje něco jako promítačka.

Jóga v pohodlí domova – inspirace do začátku

Jóga je dobrá pro vaše tělo, mysl a duši. Je to kompletní fyzický i mentální trénink. Pokud jste úplný začátečník, který chce začít s jógou, můžete se přihlásit do nedalekého jóga studia nebo klidně začít doma. Nebude vás to nic stát a benefity, které díky józe získáte, vám již nikdo nevezme.

Fasciální jóga

Fascie. Pro laickou veřejnost slovo zcela neznámé, pro doktory termín někdy až příliš opomíjený. V jógové praxi však začíná být fasciální problematika stále více skloňované téma. Pro mě osobně znamená propojení jógového cvičení a fasciálních principů novou cestou seberealizace a poznání. Pojďme se tedy společně podívat, co se za tímto tajemným slovem skrývá.

Hathajógová relaxace

Některé ásany a hathajógové krije dávají jako závěrečnou konsekvenci praktikování, jsou-li prováděny pomalu se soustředěním na dech, výbornou relaxaci těla...

Jógová terapie a celistvost vnímání

Práce s myslí bude v jógové terapii způsobem rozplétání tajných zákoutí psychiky, a v této návaznosti i uvolněním pro fyzické tělo.

Spirální jóga napomáhá od bolestí

Spirální jóga uplatňuje poznatky z kineziologie a anatomie člověka - je to individuální přístup, který se může stát kompenzací nebo doplňkem sportu či samotným jógovým přístupem.