Syndrom zmrzlého ramene a jin jóga

Jin jóga se zaměřuje hlavně na dolní část těla, přitom právě tento typ hloubkového cvičení nám může nabídnout mnohem víc. Trpíte-li například tzv. syndromem zmrzlého ramene (adhezivní kapsulitida), mohou pro vás být její cviky velmi užitečné.

NAAM jóga

Naam jóga je kompletní jógová praxe, která pracuje se zvukem, pohybem a dechem, aby obnovila tok životní energie v celém těle.....

Být věrný jednomu stylu jógu? Ano, či ne…a proč?

Když se rozhodnete cvičit jógu, často se ptáte, zda je dobré dělat jen jeden jediný styl, nebo mixovat několik stylů dohromady...

Hathajóga – cesta k trpělivosti

Hathajóga je druh jógy, jejíž nejdůležitější součástí jsou ásany, fyzická cvičení, pránájáma, dechová cvičení určená k ovládání dechu a také meditace aneb zklidnění mysli.

Jóga v těhotenství a v šestinedělí

Těhotenství se často označuje za „jiný stav“ a je to označení velmi výstižné. Dokud to nezažijete, nedojde vám, jak moc jiný je a že jiné je opravdu všechno. A i když je každé těhotenství odlišné a každá ho rozdílně prožíváme, některé věci jsou společné. Změny jsou na fyzické, psychické i sociální úrovni, mění se priority. Jiný je navíc každý den. Nejde se připravit na ten následující, a pokud se o to snažíme, většinou to nevyjde.
A těhotenstvím to teprve začíná. S narozením mláděte už je jiné úplně všechno. Jiné a krásné!A tam začíná opravdová jóga. Opravdová „life“ jóga tady a teď, jak mi potvrdilo i mnoho mých kolegyň jogínek-matek.

Jin jóga v přímém přenosu každodennosti

Ta analogie filozofie jin jógy a tím, co zažíváme v přímém přenosu, je do očí bijící. Z rozpuku burácejícího světa jangu (dynamiky), jsme tam, kde jsme si to dopřávali zřídkakdy. Musíme setrvat tam, kde jsou zavřené cesty k dalším možnostem. Obracíme pozornost dovnitř, k tomu, co je důležité, péče o zdraví, o své blízké nebo cokoliv jiného.

Jóga jako medicína

„Nezáleží na tom, zda jste nemocní, slabí, mladí, nebo staří, na cestě jógy můžete být úspěšní, pokud pilně praktikujete.“

Hathajóga Pradipika

Aštangová praxe – má místo v moderním světě?

Aštanga, možná znáte, možná ne. Tak či tak je to jeden ze základních jógových pilířů, na kterém mnoho stylů vyrostlo a ze kterého mnoho stylů čerpá.

Jóga jako cesta k těhotenství?

Během těhotenství prochází tělo mnoha změnami, kdy na nás psychicky i fyzicky působí stres. Nejlepším způsobem, jak udržet zdravou mysl i tělo, je cvičit prenatální jógu, protože se zaměřuje na ásany, které zvyšují sílu i flexibilitu, učí ženy správně dýchat a zároveň překonat nadměrnou únavu díky relaxačním technikám.

Hathajóga vs. powerjóga – vyberte si svůj styl!

Říká se, že jóga je jen jedna, je však mnoho způsobů, jak ji praktikovat. Na jedné straně statika a klid hathajógy, na druhé dynamika a energie powerjógy.