Jógová terapie – vykročte dál

Všechny techniky, které jóga a jógová terapie nabízejí, umožňují objevit základní spojení všeho v jeden celek. Pohyb na jedné straně se projeví v celém těle. Dech působí na fyzické i mentální úrovni a filosofický základ jógy pomáhá objevit sílu v přirozenosti a jednoduchosti...

Kundaliní jóga pro život

Představit v článku technologii kundaliní jógy je pro mne vždy velikou výzvou. Často nevím, kde a jak začít, protože ona se musí cítit a prožít. Popíši vám ji tedy ze svých vlastních pocitů, co se dělo se mnou a jak ji po několika letech praktikování vnímám.

Jógová terapie jako seznámení s pěti těly (část druhá)

V prvním díle našeho příběhu putujícího za seznámením se s pěti těly jsme prošli skrze zkušenost s prvními dvěma těly. S tělem fyzickým, nazývajícím se annamajakóša, a s tělem energetickým, pránamajakóša. Nyní naše putování pokračuje třetím z pěti. Cíl poznání pátého těla se slibně blíží.

Jógová terapie jako seznámení s pěti těly (část první)

Nestačí ti jóga taková, jaká je tady? Proč musíš odjet až do Indie? Byla reakce lidí, když jsem před pár lety prodala auto a dala vědět světu, že odjíždím studovat jógovou terapii do Indie. Odpověď byla jednoduchá. I když jsem ještě zcela nechápala, jak to celé funguje, viděla a pociťovala jsem na vlastním těle, jak mi jóga pomáhala ze spárů poruchy příjmu potravy...

Jóga je jen o nás

Buďte spontánní a vášniví. Toto je váš život. Dělejte to, co teď můžete, a dělejte to naplno, bez strachu a váhání. To je váš život. Dělejte, co milujete, a žijte tím.

 

Jóga a ochrana bederní páteře

Co dělat, aby záda byla v bezpečí? I v rámci praxe je třeba si dávat pozor na provádění pozic a chránit svá bedra...

Kundaliní jóga, cesta ke stálému klidu…

Znáte to sami. Strachy a neklid, kterými je člověk sem tam svazován, nejsou nic pro dobro našeho žití. Od nich by se náš život neměl odvíjet. Bohužel tomu ne vždy tak je a strach, který cítíme, nás dost často odvádí od všeho, co je pro nás dobré...

Fascinující fascie

Mezi novými styly jógy, se kterými se můžeme aktuálně setkat, se objevila také tzv. faciální jóga. O co se přesně jedná a z čeho vychází?

Ásany a sestavy v hathajóze

V rámci lekce hathajógy, ale i ostatních stylů jógy se vyskytují různé sestavy ásan a polohové skupiny, které působí specifickým způsobem nejenom na fyzické tělo, ale i na psychiku. Zde je základní přehled, který pomůže v orientaci zejména jógovým začátečníkům.

Párová jóga

Když jsme před pár lety s mojí kamarádkou a jógovou parťačkou Marcelkou organizovaly svůj první víkend s jógou pro několik přátel, chtěly jsme ho něčím ozvláštnit a první, co nás napadlo, bylo, že na odlehčení a pobavení zařadíme jednu lekci jógy ve dvojici.