Očista prostoru

Už jste někdy zažili „hustou“ atmosféru v prostoru, kde jste se necítili dobře? Přestěhovali jste se na nové místo a zamýšlíte vdechnout domovu čerstvou energii? Máte za sebou ukončení vztahu s partnerem, ale vy neustále „cítíte“ energii rozchodu doma?  

Jak rozšířit jógu z podložky do každodenního života

Jóga je starodávnou praxí působící na tělo i mysl, proto pomáhá při transformaci celé lidské bytosti. V době lahodící kultu těla se však tato její podstata může ztrácet v touze po dosažení dokonale líbivých poloh. Taková představa omezuje koncept jógy na něco, co se odehrává pouze na podložce. Ta je ale ve skutečnosti mnohem složitější, náročnější a také krásnější.

Proč začít s jógou?

Tolik lidí kolem vás cvičí jógu a vy si pořád říkáte, co na té józe všichni mají? Už pomalu přemýšlíte, že ji také půjdete vyzkoušet na vlastní kůži?

Lektor jógy... Je to zaměstnání jako každé jiné?

Je to neustálá snaha, úsilí jako v každé jiné branži. A i když budou mnozí namítat, že jóga by neměla být ve svém základu o výdělku, bohužel se však nacházíme v době, kdy za předávání jógy kus chleba a nocleh, jako tomu bylo dříve, nedostaneme a nájem i onen chleba zkrátka zaplatit musíme...

3 výhody pro praktikování jógy v létě

Blíží se léto a dovolené! Všichni slavíme příchod většího množství světla, tepla a vůně trávy všude kolem. Je to období úcty k přírodě, protože teplý vzduch venku nás vybízí k tomu, abychom se vyhřívali ve slávě slunce.

Jsme tělem - ale víme o tom?

Tělem děláme spoustu věcí “mimoděk- rozhlížíme se po světě, posloucháme, dotýkáme se. A to je podstatná část života.

Digitální detox aneb Co si získává naši pozornost?

Nic se nemá přehánět. A u sociálních sítí to platí víc než u čehokoliv jiného. Chytré technologie by nám měly pomáhat, a ne nás držet v zajetí. Veškeré sociální sítě a aplikace bojují o naši pozornost. Přitom nás okrádají o to nejcennější, co máme. O náš čas. 

Přineste si jaro domů

Jaro je ve znamení úklidu a smejčení. Vyháníme zimu, těšíme se na sluníčko a pučící přírodu. Pereme zimní bundy, větráme peřiny a myjeme okna. Zapomenout bychom neměli ani na naše pokojové květiny, které si obzvlášť na jaře zaslouží zvýšenou péči. 

Čtení jako relaxace

Sáhnout po knize a začít číst je skvělý způsob relaxace. V dnešní době ale není zrovna jednoduché udržet pozornost, dočíst knihu a užívat si to. Všude kolem na nás číhají sociální sítě, zprávy, podcasty, které nás rozptylují. Soustředěnost na knihu se vyplatí.

Kreativní tipy: Upcyklované předměty aneb Vyrob si sám

Do It Yourself aneb podomácku vyrobené produkty se těší stále větší oblibě a instagramové účty, jež nabízejí snadné tipy pro takové tvoření, mají tisíce sledujících. Velkému nárůstu popularity se v rámci DIY těší takzvaná upcyklace, též známá jako kreativní opětovné použití či přeměna vedlejších produktů, odpadních materiálů, neužitečných produktů apod. na nové produkty vnímané jako kvalitnější, jež mají navíc uměleckou hodnotu a/nebo environmentální hodnotu. Na sociálních sítích upcyklované výrobky často najdeme pod označením Trash-to-Treasure (volně přeloženo „z odpadu pokladem“).