Jak aplikovat principy udržitelnosti do každodenního života?

O udržitelnosti se hodně mluví, jenže každému nemusí být jasné, o co se jedná, a pokud ano, může se udržitelný život zdát příliš složitým a vzdáleným každodenní realitě. To je ale mylné přesvědčení a my vám to velmi rychle dokážeme: přinášíme 6, do každodenního života snadno aplikovatelných rad, jak být k planetě šetrnější.

Velikonoce v souladu s přírodou

Velikonoční svátky přicházejí. Ten čas, kdy kolem sebe máme vše barevné, mladé a živé. Velikonoční zvyky a tradice se předávají z generace na generaci. Barvení vajíček, pečení i zdobení domácnosti. Co takhle se k radám našich babiček vrátit a zkusit Velikonoce opět tak, jak to uměly jen ony? Bez nákupu v drogerii. Pouze s tím, co najdeme v přírodě nebo v kuchyni. Tady je pár tipů na to, co můžete hned vyzkoušet.

Anděl a ďábel jako dvě strany jedné mince

Anděla a ďábla lze také vidět jako jin a jang – jeden se objevuje v druhém, vzájemně se prolínají a dohromady tvoří dokonalý celek....

Ještě jste si nezvykli za změnu času? Jak v tom může pomoci jóga

Citlivější jedinci mohou změnu času prožívat ještě týdny po tom, co se hodiny vrátí o hodinu zpět. Pokud mezi ně patříte a máte od konce října problémy se spánkem, zkuste se svěřit do konejšivé péče klidné jógové praxe.

Co má jóga společného s horami, mořem, s přírodou

Trend cestování je již několik let na vzestupu a nic na tom nezměnila ani covidová pandemie, která lidem na čas zavřela brány ke svobodě dostávat se z jednoho konce světa na druhý. Omezeni na svobodě vnější jsme však možná znovu objevili pravou podstatu svobody vnitřní, jejíž otisk se ukrývá v nespoutanosti a nekonečnu přírody. V tom, co spojuje nejen jógu s přírodou, ale i s námi, s naším nitrem.

Smyslů plné jógové léto: Prozkoumejte svou vnitřní rovnováhu a sílu

Letní období přináší radost z přírody, sluneční paprsky a osvěžující vánek. Je to ideální čas na relaxaci, obnovu energie a spojení se svým vnitřním já. A co by mohlo být lepšího než strávit toto léto v souladu s tělem, myslí a duší prostřednictvím jógové praxe?

Jóga vážně není „jen“ móda!

Doby, kdy byla jóga vyloženě módní záležitostí, a to převážně díky celebritám, které s ní začínaly, jsou pryč a stal se z ní skutečně životní styl mnohých z nás.

Jóga a dynamické sporty

Jóga může být filosofie, životní styl, cvičení pro pružnou a pevnou postavu, ale zároveň také skvělá kompenzace k jinak dynamickým a energeticky náročným fyzickým aktivitám.

Jak odlehčit hlavě?

Naši hlavu vnímáme často jako našeho nepřítele. Bolí nás, přijde nám těžká, nedovolí nám dojít vnitřního klidu, protože je přeplněná myšlenkami.

Odlehčení pro Zemi: Zero waste vychytávky pro každého

Jistě jsme se už všichni někdy zamysleli nad tím, kolik odpadu vytváříme, jak moc zatěžujeme Zemi dalšími igelity, kelímky, plasty, papíry, ale i chemickými roztoky… Pokud hledáte a stále tápete v tom, jak se přebytečného odpadu zbavit a za co je možné ho vyměnit, tak je ten dnešní článek právě pro vás.