Poslouchejte své vnitřní hodiny: Bude se vám žít lépe!

Jaro i pozdní jaro jsou obdobími, kdy se přirozeně začínáme probouzet po hutné zimě. Je to dané naším přirozeným vnitřním biorytmem. Pojďte se seznámit se svými vnitřními hodinami... NAVÍC! Od pondělí 2.5. celý týden a náš web na téma: Jaro, očista, detoxikace, omlazení, znovuzrození....

Co s naším tělem udělá „výpadek“ pohybu?

Možná už jste se s takovou situací setkali. Cvičíte, makáte na sobě, vidíte výsledky a máte z toho radost. Pak ale najednou nastane situace, kdy chtě nechtě musíte cvičení vypustit – ať už je to zranění, těhotenství, změna prostředí.

Zdravé hubnutí: Čeho si všímat a proč se nestresovat

První dva měsíce nového roku máme za sebou a mnozí možná cítí zklamání nad tím, že číslo na váze se od poslední kontroly příliš nezměnilo. Jak je to možné, když jste ubrali na jídle a přidali na pohybu? Ve skutečnosti ale můžete hubnout, aniž by se hmotnost nějak rapidně snížila. Jen je třeba přenastavit myšlení a začít si všímat jiných věcí než jen váhy.

Skolióza

Skolióza je definována jako trojrozměrná deformita páteře. Při skolióze je tvar páteře změněn nejen ve frontální rovině (vybočení do strany, pokud se na člověka díváme zezadu), ale skolióza je vždy spojená i s patologickou rotací obratlových těl a změněné je také fyziologické esovité zakřivení (v sagitální rovině, při pohledu z boku) – nejčastěji se objevuje oploštění či naopak hyperkyfóza hrudní páteře.

Zodpovědnost za vlastní zdraví

V dnešní době by se mohlo zdát, že zodpovědnost za vlastní zdraví je jistou samozřejmostí a že každý z nás jedná na základě svých skutečných rozhodnutí.

Pojďme do sauny!

Jakmile se ochladí, zaplní se sauny. Přitom je to místo, které můžete navštívit v kteroukoli roční dobu. Rozdíly mezi zimním a letním saunováním v podstatě neexistují, snad jen, že v zimě jsou více obsazené. Jak vás v chladném počasí sauna zahřeje, tak vám v létě pomůže „přežít“ horké dny, neboť dokáže „vyladit“ termoregulaci těla, a tudíž se budete méně potit. Důvodů, proč navštívit saunu, je ale mnohem víc...

Alkohol –⁠ Pít, či nepít?

Je známo, že Češi holdují alkoholu. Že za to zkrátka umíme vzít a nebojíme se přitlačit. Zejména při slavnostních příležitostech, mezi něž advent a Vánoce bezesporu patří. I když ho ale náš národ miluje, pravdou je, že jeho příjem mu příliš nesvědčí. V čem může být alkohol nebezpečný?

Jóga a záda: Jak prospívá nejen páteři?

Popularita jógy v posledních desetiletích prudce stoupá. Původně duchovní praxe, kterou využívali hinduisté, je dnes oceňována pro nesčetné komplexní přínosy v oblasti zdraví. Existuje mnoho druhů jógy, od jemných meditačních až po fyzicky náročné praxe. Pravdou však ve všech případech zůstává, že pro jedince trpící bolestmi zad může v podstatě jakákoliv jóga představovat fantastický způsob, jak posílit svalstvo a zlepšit zdraví páteře.

Voda: Co všechno nám dává?

Je nositelkou života, po dlouhá staletí je uznávána pro své léčebné vlastnosti. Symbolizuje pohyb i klid, dává harmonii i pocit sepětí a spojení s přirozeností a přírodou. Bez jídla vydržíme dlouhé týdny, bez vody ale jen několik málo dní. Proč má pro nás voda tak velký význam?

Žlázová porucha – celulitida

Tato nepříjemná žlázová porucha se vyskytuje především u žen. Jedná se o podkožní ukládání tuků v oblasti stehen, hýždí, žaludku, předloktí a pod bradou. Jak může v tomto případě pomoci jóga?