Jóga a hypertonici

Ačkoliv je pravdou, že jóga představuje lék pro tělo i duši, tak v případě, že trpíte více či méně závažnými zdravotními problémy, na ni jako na všespásný léčebný prostředek rozhodně spoléhat nelze. Může se ale stát významnou součástí celkového léčebného plánu. Což platí i pro léčbu vysokého krevního tlaku, jímž dnes trpí velká část populace.

Stačí 10 minut denně aneb jak si najít čas na jógu každý den

Rozhodující není délka, ale kvalita. Stačí 10 minut denně, jógu můžete praktikovat v kanceláři, ráno po probuzení, večer před usnutím - vedle stolu, v posteli, kdekoliv a kdykoliv. Jóga nezná výmluvy, stačí chtít a najdete si na ni čas vždycky, umí se přizpůsobit.

V krizích se nejlépe opřeme sami o sebe - jak na to ukazuje Human design

Human design mapuje způsob, jakým je naprogramováno individuální lidské vědomí. Vědomí našeho fyzického těla a osobnosti. Kromě toho, co je pro nás přirozené, mapuje i naše osobní podmínění.

Bolesti zad a jak na ně?

Všichni to známe, ráno se vzbudíme a nemůžeme se pohnout. Bolesti zad trápí téměř každého z nás. Důvod je především v celkové aktivitě či případné neaktivitě. Ta se pak odrazí na vitalitě a tom, jak se cítíme.

Jóga, lymfatický systém a podzimní rituály

Jaké postupy a co všechno může pomoci s podzimem pro jeho (ne)stagnaci a jak "pohnout" s lymfou? 

Léčivá síla jógy a přírody. Jak jsou propojeny?

V poslední době vychází stále více výsledků vědeckých výzkumů potvrzujících, co mnozí vědí z vlastní zkušenosti – že pobyt v přírodě léčí. Zároveň přibývá studií zaměřených na přínosy a účinky jógy. Ukazuje se, že vůbec nejprospěšnější je spojení těchto dvou oblažujících skutečností – tedy přírody a jógy. Proč přenést svou praxi do přírody?

Jóga jako cesta k uvolnění úzkosti

Jóga jako systém na rozhýbání zatuhlého těla, protažení zkrácených svalů a zklidnění roztěkané mysli je známá již desítky let. Ale jóga jako prostředek ke zmírnění úzkosti?

 

Co udělá pravidelná „každodenní“ praxe jógy za 2 týdny?

Co se stane, když se budete věnovat po dobu dvou týdnů pravidelné praxi domácí jógy? Možná ani nevíte, že můžete udělat víc, než by vás kdy mohlo napadnout…

 

Jógou proti jarní únavě

Jaro nás vybízí k novým začátkům, k novým směrům, přichází motivace a pro mnohé také nové cíle a vize. Někteří z nás pocítí silnou potřebu věci ve svém životě měnit a zároveň naskakujeme na vlnu energie, která vystřeluje k výšinám.

Půst a jeho potenciál

Držení půstu, vědomého a dobrovolného vynechání či omezení stravy po různě dlouhou dobu, se stalo v posledních letech velmi moderní záležitostí, ačkoliv se lidé po celém světě postí z mnoha důvodů již přes několik tisíc let. Půst se ale stal tak trochu komerční záležitostí a začal být považován za něco zázračného. Je ale opravdu tak zdravotně prospěšný a vhodný pro každého?