Seitan

V minulém příspěvku jsme si přiblížili sóju, dnes si povíme něco o další alternativní bílkovině používané hlavně ve veganské a vegetariánské stravě.


Tempeh

V minulém příspěvku jsem vám stručně přiblížila tofu. Dnes jsem si pro vás připravila krátké vyprávění o tempehu, který je jedním z hlavních produktů ze sóji. Tempeh je známý hlavně ve vegetariánské a veganské komunitě. Myslím si ale, že si určitě zaslouží naši pozornost, ať už jsme vegani, nebo ne.


Sója a tofu

V Evropě po 2. světové válce bylo rozvrácené hospodářství a byl velký hlad, což vedlo k vynaložení mnoho úsilí a prostředků na zvýšení výkonnosti zemědělství. Výroba potravin se postupně měnila na silné průmyslové odvětví. S příchodem intenzivního zemědělství se také postupně změnila a mění i kvalita potravin.

Na cestě, která spojuje jógu s rostlinnou stravou

Každý neustále hledáme svou cestu, někdy si myslíme že hledáme cíl, ale já věřím že smyslem je cesta a cíl je odměna. Jóga je pro mě cesta těla a duše, a veganství také. Nezačaly najednou, ale postupně, jedna doplnila druhou.