Veganský svět blog

Fermentace

Fermentace

Můj, ale nejen můj, oblíbený způsob, jak dodat v zimě tělu vitamíny, je zařadit do stravy více kvašených a fermentovaných potravin. Přiznám se, že v poslední době si mě tyto potraviny získaly, a já propadám kouzlu fermentace.

celý článek
Jezme méně a kvalitně


Jezme méně a kvalitně


Příprava a konzumace kvalitního jídla připraveného jednoduše a rychle může změnit váš život. Získáte více času na věci, na kterých opravdu záleží a dnes na ně máte málo času třeba i proto, že stojíte frontu v supermarketu nebo trávíte hodiny v kuchyni.

celý článek
Minimalismus

Minimalismus

Chceme jíst skoro pořád, ideálně co nejvíce a kdy nás napadne. Zvykli jsme si na jídlo minimálně 5× denně. Takový zvyk ale neměl člověk nikdy v historii. Množství a hlavně kvalita jídla přispívá k tomu, že přibíráme, jsme nemocní a neustále nespokojení/neuspokojení...

celý článek
Bento – jídlo do krabičky

Bento – jídlo do krabičky

Můj oblíbený způsob, jak si zajistit jídlo, zdravé a domácí, na celý den. Připravím si ho sama, krásně ho naservíruji do krabiček a vyrážím.

celý článek
Ájurvéda a veganství

Ájurvéda a veganství

Na první pohled dva výživové styly, které se nepotkávají. Nebo přece jen?


celý článek
Má filosofie a přístup k životnímu stylu

Má filosofie a přístup k životnímu stylu

„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci“. Aplikováním tohoto jednoduchého pravidla si zlepšíte svůj život na mnoha úrovních....

celý článek
Seitan

Seitan

V minulém příspěvku jsme si přiblížili sóju, dnes si povíme něco o další alternativní bílkovině používané hlavně ve veganské a vegetariánské stravě.


celý článek
Tempeh

Tempeh

V minulém příspěvku jsem vám stručně přiblížila tofu. Dnes jsem si pro vás připravila krátké vyprávění o tempehu, který je jedním z hlavních produktů ze sóji. Tempeh je známý hlavně ve vegetariánské a veganské komunitě. Myslím si ale, že si určitě zaslouží naši pozornost, ať už jsme vegani, nebo ne.


celý článek
Sója a tofu

Sója a tofu

V Evropě po 2. světové válce bylo rozvrácené hospodářství a byl velký hlad, což vedlo k vynaložení mnoho úsilí a prostředků na zvýšení výkonnosti zemědělství. Výroba potravin se postupně měnila na silné průmyslové odvětví. S příchodem intenzivního zemědělství se také postupně změnila a mění i kvalita potravin.

celý článek
Na cestě, která spojuje jógu s rostlinnou stravou

Na cestě, která spojuje jógu s rostlinnou stravou

Každý neustále hledáme svou cestu, někdy si myslíme že hledáme cíl, ale já věřím že smyslem je cesta a cíl je odměna. Jóga je pro mě cesta těla a duše, a veganství také. Nezačaly najednou, ale postupně, jedna doplnila druhou.


celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket