Rozhýbejte se v pavanamuktásanách

Pavanamuktásany jsou průpravná cvičení, která zařazujeme do lekce jógy před ásanovou praxí, po úvodní relaxaci.

Bohyně a posvátní řeka Ganga

Na břehy Gangy přichází mnoho nejenom ortodoxních hinduistů zemřít. Věří se, že člověk, který umřel nebo se rozhodl na břehu Gangy umřít, bude zbaven všech pozemských hříchů, a bude mu tak umožněno vystoupit dříve z kola stálých zrodů. Pro smrt se hinduisté vydávají do svatých měst, a především do Benares (Váránasí).

Nový díl Podcastu Jóga Dnes on AIR - Jakub Šamberger

Nový díl Podcastu Jóga Dnes on AIR s moderátorkou Zuzanou Klingrovou přivítal lektora jógy Jakuba Šambergera.

Jak si nezkazit dovolenou u moře obavami z dopadů all inclusive

Na dovolenou u moře se zpravidla těšíme měsíce dopředu. Zároveň ale řadu lidí doprovází obavy z kilogramů, které si přivezou zpět domů, z bolavého žaludku, nadýmání, rozhozeného trávení a pocitů plnosti. Polopenze, all inclusive nebo jen každodenní pozdní návštěvy restaurací dokáží s naším trávením pěkně zatočit. S pár praktickými radami, které vám v dnešním příspěvku předám, to ale vůbec nemusí tak dopadnout

Jógové studio v Praze - Mood Yoga

Máme rádi věci jednoduché. Proto vám nenabízíme bambiliontypů lekcí, ve kterých se ztratí i zkušený jogín. U nás záleží jen na jednom – vaší náladě.

Schopnost mysli - zasej semínko a otevři se k růstu

Ve chvílích naprostého uvolnění a klidu mysli dochází k otevírání hloubky vědomí. Mysl má schopnost přijímat a připravovat cestu...... 

Proč vyrazit na jógový retreat?

Léto, slunce, voda, hory a dovolená k sobě neodmyslitelně patří. Jógové retreaty to všechno obohacují o další benefit a tím je cvičení jógy. Jógová dovolená se může stát tím pravým odpočinkem a vytržením z každodenního shonu. Právě tím, co nejvíc potřebujete.

Bezlepkový koláč s rebarborou

Sezona rebarbory právě vrcholí, proto neváhejte a využijte ji do nějaké dobroty! Klasikou je koláč, který vyniká svou sladkokyselou chutí. Dnes pro vás máme rychlou verzi tohoto dezertu, který je bez lepku a obohacený vločkami a semínky.

Fresh a smoothie - dvě strany jedné mince

Čerstvé ovocné/zeleninové šťávy, fresh džusy, a mixované ovocné/zeleninové nápoje, smoothies, válcují české stravování již několik let. S rozmachem zdravé výživy, který poslední roky zažíváme, jsme si je nejdříve začali kupovat a posléze i vyrábět ve velkém doma.

Na lekci lektorka zmínila: Jóga osmi stupňů- co je to?

Často uslyšíte na lekci jógy informaci o tvz. osmistupňové jógové stezce. Co je to za cestu, nebo o jaká doporučení se jedná? A co je to to mysteriózní slovíčko: samádhí?