Recepty 08. 06. 2022 PDF Tisk

Bezlepkový koláč s rebarborou

Sezona rebarbory právě vrcholí, proto neváhejte a využijte ji do nějaké dobroty! Klasikou je koláč, který vyniká svou sladkokyselou chutí. Dnes pro vás máme rychlou verzi tohoto dezertu, který je bez lepku a obohacený vločkami a semínky.

Bezlepkový koláč s rebarborou
  • Porce: 8
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 vejce
  • 130 g másla
  • 170 g třtinového cukru
  • 100 g čirokové mouky
  • 70 g pohankové mouky
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 až 3 stonky rebarbory
  • špetka soli
  • 3 lžíce rumu nebo rumové esence
  • 1 lžička mleté vanilky

Na drobenku:

  • 25 g bezlepkových ovesných vloček
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 30 g semínek (slunečnicová nebo dýňová)

Postup

  1. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na kousky asi 1 cm velké.
  2. V míse vyšlehejte vejce, cukr, vanilku a máslo. Promíchejte do hladké nadýchané hmoty.
  3. Smíchejte obě mouky, přidejte prášek do pečiva, sůl a vše prosejte do těsta.
  4. Přilijte rum a na konec přisypte nakrájenou rebarboru. Vše důkladně promíchejte.
  5. Z vloček, másla, cukru a semínek vytvořte rukama drobenku. Těsto vlijte do kulaté koláčové formy a posypte drobenkou.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.

Objednat předplatné