Online workshop s Vaškem Krejčíkem: Vše pro domácí jógovou praxi

Tápete v tom, jak dýchat během jógové praxe? Jste na rozpacích s prováděním pozic a cílem... jak je správně cvičit? Chcete začít meditovat? On-line workshop Vše pro domácí praxi vás provede zákoutími jógy. Průvodcem bude Václav Krejčík. A kdy? Už tuto sobotu!

Jóga pomáhá k uvolnění stresu

Důležitost jógové praxe jako cesty k omlazení těla i duše byla tématem jógového webináře pořádaného vzdělávacím střediskem Central University v jižním Biharu.

JÓGA VIRTUAL: Jarní nadílka jógových videí

Chybí vám jóga? Využijte naplno nabídky jógové online TV – Jóga Virtual. Předem natočená jógová videa vám budou k dispozici kdykoliv a nebudete tím pádem limitováni časem. Každou sekvencí na videu vás provede zkušený lektor jógy. Podívejte se, jaká videa pro vás chystáme v nejbližší době! 

Novoluní: Zasejme semínka svých snů

Novoluní a temný měsíc jsou časem k uzemnění a napojení se sám/sama na sebe a svou intuici. Časem, kdy všechny naše sny, cíle a přání mohou přejít z našich myslí do našich životů, pokud se zvládneme naladit na silnou a krásnou energii růstu a vzestupu, kterou nám luna ve své fázi přináší.

Jakou barvou mluví váš domov?

Věděli jste, že při vstupu do jakékoli místnosti si jako první všímáme barev? Až teprve potom tvarů, materiálů, vůní. Síla barev ovlivňuje naši náladu v místnosti. Nervový systém člověka reaguje na barvy silně.

Jak bezpečně cvičit ve třetím trimestru těhotenství?

Mnoho žen má obecně strach z fyzické aktivity během těhotenství. Pravdou však zůstává, že cvičení přináší spoustu zdravotních výhod.

Zelená polévka

Rychlý recept na svěží zelenou polévku, která zahřeje a dodá tělu plno výživných látek. Pustíme se do toho?

Jóga jako terapie: Bolesti zad a horní zkřížený syndrom

Přemýšleli jste někdy o tom, jak naše tělo funguje? Jak je vše do detailu vymyšlené, jednoduše geniální? Již od studií na vysoké škole se nad jeho inteligencí s obdivem pozastavuji každý den. Přesně ví, co a kdy má dělat, jak se regenerovat, ale také jak si práci zjednodušit. Bohužel. Další bohužel je gravitace a samozřejmě náš životní styl. Dlouhé sezení u počítače, nošení tašky na jednom rameni, úraz či chronická bolest nás často přimějí měnit pohybové stereotypy. Začneme nesprávně zapojovat svaly, přetěžovat jednotlivé svalové skupiny, vazy, šlachy, fascie… a tělo se začne pomalu měnit.

Radost a lehkost v józe

S lehkostí plout na podložce, přeskakovat z jednoho loktu na druhý nebo rovnou do stoje na hlavě a ještě se u toho usmívat. Jak prosté, že? :) Lehkost spojená s jógou však nemusí být akrobacií...

Jóga jako cesta ke svému středu

Ačkoliv jóga klade přesný důraz na to, jak má každá pozice vypadat, je důležité zapojit především střed těla, jakousi výchozí část pro všechny ásany. Není to pouze o koncentraci na svůj pupík, ale o síle, kterou nám střed těla může poskytnout.