Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 1 cibule
- 3 lžíce řepkového oleje
- 250 g (3–4 ks) brambor
- 2 stroužky česneku
- nať ze dvou pórků
- 100 g mraženého hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci na oleji nejprve orestujte pokrájenou cibulku. Mezitím si oškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Nať z pórku důkladně omyjte a také pokrájejte na kousky.
- Po zhruba 5 minutách přidejte do hrnce brambory, nať z pórku, prolisované stroužky česneku a mražený hrášek.
- Vše promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte zhruba 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
- Polévku odstavte a rozmixujte ji tyčovým mixérem do hladka.
- Na závěr přidejte do polévky lžíci citrónové šťávy a čerstvou petrželku. Dosolte a opepřete dle chuti a podávejte.