Recepty 10. 03. 2021 PDF Tisk

Zelená polévka

Rychlý recept na svěží zelenou polévku, která zahřeje a dodá tělu plno výživných látek. Pustíme se do toho?

Zelená polévka

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 250 g (3–4 ks) brambor
  • 2 stroužky česneku
  • nať ze dvou pórků
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • citrónová šťáva
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci na oleji nejprve orestujte pokrájenou cibulku. Mezitím si oškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Nať z pórku důkladně omyjte a také pokrájejte na kousky.
  2. Po zhruba 5 minutách přidejte do hrnce brambory, nať z pórku, prolisované stroužky česneku a mražený hrášek.
  3. Vše promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte zhruba 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
  4. Polévku odstavte a rozmixujte ji tyčovým mixérem do hladka.
  5. Na závěr přidejte do polévky lžíci citrónové šťávy a čerstvou petrželku. Dosolte a opepřete dle chuti a podávejte.

Objednat předplatné