Špaldové krekry se semínky

Krekry jsou vhodnou náhradou běžného pšeničného pečiva – obsahují semínka, bohatá na zdraví prospěšné tuky, a pokud si je připravíte doma, tak jsou i prostá aditiv, palmového tuku či kypřidel. Vyzkoušejte a už je budete péci pořád.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny jsou rychlé, ale vydatné jídlo, které oceníte ideálně na víkendový oběd někde na chalupě. Dozdobte je čerstvými bylinkami a všichni budou spokojeni.

Slaný koláč s tofu-chřestovou náplní

I když letošní chřestová sezóna jistě vlivem koronavirových omezení utrpěla, tím spíše bychom měli podpořit lokální produkci a vyzkoušet ho alespoň jednou připravit v kuchyni. Chutným a relativně jednoduchým způsobem je právě tento koláč.

Rebarborová galetka

Sezóna rebarbory je v plném proudu, takže je na naše vytahovat jedno esu z rukávu za druhým. Koláče, crumbly, galetky – na všechny tyto způsoby je rebarbora výborná.

Bábovka s citrónovou polevou

Bábovka je českou klasikou, kteru však můžete obměňovat na nespočet způsobů. Jedním z nich je i bábovka ala citrónový chlebíček, která je svěží a v kombinaci např. s mátou nebo jarním jedlým kvítím navíc bude vypadat opravdu božsky.

Čokoládová pěna s nádechem pomeranče

V článku o čokoládě jsme se rozpovídali i prospěšných účincích čokolády, byla by tedy škoda nepřidat hned jeden recept, kde si vše můžete vyzkoušet v praxi. Čokoládová pěna je lehoučkým dezertem, který určitě oceníte.

Domácí špaldová pizza se zeleninou

Každého občas popadne chuť na něco, co se zrovna nehodí do kategorie "zdravá strava". Vždy ale záleží na přípravě a surovinách. Proč by domácí pizza nemohla být občasným řešením? Kvalitní ingredience, zelenina a špaldová mouka ji nasměrují správným směrem.

Rigatoni s bazalkovým pestem

Je to jídlo, které obsahuje jen základní ingredience, které máte určitě ve spíži, přesto je tak rychlé a dobré, že si ho můžete vařit stále dokola.

Špenátové rolky s medvědím česnekem

Plněné palačinky na slano jsou skvělou jarní volbou pro lehké večeře nebo pohoštění pro náhlé návštěvy. Místo špenátu můžete zkusit použít i směs bylinek nebo třeba kadeřávek, který je taktéž cennou listovou zeleninou.

Velikonoční jidáše

Dle lidové tradice se jidáše, tradiční velikonoční pečivo, pečou ve středu nebo brzo ráno na Zelený čtvrtek. Jeden jidáš za svítání by vám měl zaručit pevné zdraví a ochránit vás před různými neduhy – budete uchráněni před hadím uštknutím, včelím bodnutím a lidskou zradou. Je ideální čas zadělat, abyste se zítra mohli těšit ze snídaně.