Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 200 g hnědých fazolí (namočených přes noc)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 mladá cibulka
- 1 stroužek česneku
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1,5 litru zeleninového vývaru
- olivový olej
- pepř, sůl
Postup
- V hrnci orestujte na olivovém oleji rozmačkaný česnek, po chvíli ho dejte stranou a do hrnce nasypte mrkev nakrájenou na kolečka, přidejte nakrájený celer a papriku nakrájenou na proužky. Chvíli zeleninu restujte.
- Poté přidejte scezené fazole a přilijte vývar.
- Přidejte koření, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud fazole nezměknou.
- Můžete ještě dochutit a případně tyčovým mixérem polévku trochu rozmixovat pro větší hustotu.
- Hotovou polévku podávejte posypanou mladou cibulkou.