Recepty 05. 05. 2021 PDF Tisk

Fazolová polévka s řapíkatým celerem

Sluníčko ještě tolik nehřeje, je tedy stále vhodná doba na skvělou a vydatnou polévku. Zkuste naši fazolovou plnou zeleniny a voňavého koření.

 Fazolová polévka s řapíkatým celerem

Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 200 g hnědých fazolí (namočených přes noc)
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 mladá cibulka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • pepř, sůl

Postup

  1. V hrnci orestujte na olivovém oleji rozmačkaný česnek, po chvíli ho dejte stranou a do hrnce nasypte mrkev nakrájenou na kolečka, přidejte nakrájený celer a papriku nakrájenou na proužky. Chvíli zeleninu restujte.
  2. Poté přidejte scezené fazole a přilijte vývar.
  3. Přidejte koření, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud fazole nezměknou.
  4. Můžete ještě dochutit a případně tyčovým mixérem polévku trochu rozmixovat pro větší hustotu.
  5. Hotovou polévku podávejte posypanou mladou cibulkou.

 

Objednat předplatné