Recepty 06. 01. 2021 PDF Tisk

Červená polévka s koriandrem

Tato luštěninová polévka je na přípravu velmi rychlá díky červené čočce, zároveň je ale voňavá a sytá. Skvěle poslouží jako večeře pro chladnější zimní dny.

Červená polévka s koriandrem

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 mrkev
  • 1 konzerva rajčat
  • 200 g červené čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • koriandr

Postup

  1. Na oleji zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli a stroužek česneku.
  2. Přidejte kari, nakrájenou mrkev, propláchnutou červenou čočku a rajčata. Přilijte vývar a dochuťte paprikou a solí. Takto nechte vařit cca 20 min.
  3. Na závěr přidejte citronovou šťávu a případně dosolte.
  4. Podávejte posypané koriandrem.

  • autorka: Tina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné