Recepty 01. 12. 2021 PDF Tisk

Horká čokoláda s chai masala

Během adventního období bychom se místo stresu a shonu měli trochu hýčkat. Co takhle si připravit lahodnou horkou čokoládu s vůní Indie? Požitek zaručen!

Horká čokoláda s chai masala

Porce: 1

Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • velká špetka mletého nového koření
  • velká špetka muškátového oříšku
  • 1 tobolka kardamomu
  • ½ hvězdičky badyánu
  • 1 či 2 hřebíčky
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce horké vody
  • 250 ml mléka
  • 100 g nasekané hořké čokolády

Popis

  1. V misce smíchejte skořici, zázvor, nové koření, kardamom, muškátový oříšek, badyán a hřebíčky.
  2. Přidejte kakao, horkou vodu a míchejte, dokud nezískáte hladkou pastu.
  3. Pastu přesuňte do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Poté stáhněte z plotny.
  4. Vmíchejte hořkou čokoládu a míchejte, dokud nebude hladká.
  5. Kusy koření vyjměte a dle chuti můžete ještě dosladit.

Objednat předplatné