Porce: 1
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- velká špetka mletého nového koření
- velká špetka muškátového oříšku
- 1 tobolka kardamomu
- ½ hvězdičky badyánu
- 1 či 2 hřebíčky
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce horké vody
- 250 ml mléka
- 100 g nasekané hořké čokolády
Popis
- V misce smíchejte skořici, zázvor, nové koření, kardamom, muškátový oříšek, badyán a hřebíčky.
- Přidejte kakao, horkou vodu a míchejte, dokud nezískáte hladkou pastu.
- Pastu přesuňte do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Poté stáhněte z plotny.
- Vmíchejte hořkou čokoládu a míchejte, dokud nebude hladká.
- Kusy koření vyjměte a dle chuti můžete ještě dosladit.