Recepty

Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je staronová superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.

celý článek
Hrášková polévka s mátou

Hrášková polévka s mátou

Zelená je barva jara, zelená je barvou očisty... Odlehčeme jídelníček zelenou polévkou! Základem hráškovky jsou i fazole, které jí dodají bílkoviny a tím i sytost.

celý článek
Žemlovka z velikonočního mazance

Žemlovka z velikonočního mazance

Z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že pokrmy "ze zbytků" patří k těm nejlepším. Pokud vám zbyl mazanec nebo jste si ho schválně schovali, použijte ho na žemlovku. Oproti obyčejným rohlíkům je mazanec nadýchanější a o to víc je žemlovka lahodnější.

celý článek
Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

Plánujete si letos na Velikonoce upéct něco zdravějšího? Stačí zaměnit pár ingrediencí a hned máte tradiční mazanec, jen o něco lehčí, výborný ke kávě či k čaji. Celozrnná mouka má o trochu jiné vlastnosti než mouka bílá - mazanec je pak hutnější a má plnější chuť.

celý článek
Salát se skořicovou zálivkou

Salát se skořicovou zálivkou

Pokud máte rádi spojení zeleniny a sladké chuti ovoce, tenhle salát vám bude jistě chutnat. Polníček má jemnou oříškovou chuť a vyčnívá svým vysokým obsahem hořčíku a vitamínu C. 

celý článek
Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní měsíce si žádají lehkou stravu, a tak pro vás máme další recept na zdravý a výživný pokrm, který si můžete přibalit třeba na výlet do přírody.

celý článek
Jarní salát s pohankou

Jarní salát s pohankou

Přivítejte jaro lehkým výživným salátem s pohankou. Pohanka se řadí mezi pseudoobiloviny a je obzvláště bohatá na rutin, látku, která napomáhá správné pevnosti cévních a žilních stěn.

celý článek
Vláčná bábovka s mrkví

Vláčná bábovka s mrkví

Spojením klasiky s trochou jinakosti může vzniknout skvělá věc - a tím je i bábovka s mrkví, která ji dodá vláčnost a jemnější chuť.

celý článek
Domácí bounty tyčinky

Domácí bounty tyčinky

Pokud milujete všechny ty ne tak úplně zdravé kokosové tyčinky, není nic jednoduššího, než si je připravit doma ve zdravé verzi - bez chemie a konzervantů, jen ze základních surovin.

celý článek
Galette s karamelizovanou cibulí a balzamikem

Galette s karamelizovanou cibulí a balzamikem

Slovo "Galette" pochází z prostředí francouzské kuchyně a označuje různé typy kruhových koláčů, od plněných, přes polootevřené či z palačinkového těsta. Galettky se staly velmi oblíbenou záležitostí i u nás - můžete je připravovat na sladko, nejlépe s lesním ovocem či jablky, ale i na slano, třeba tak, jako v dnešním receptu...

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket