Kedlubnový salát s tofunézou

Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.

Domácí bezinkový sirup

Doba květů bezinek je tu! Konec května je typicky časem pro sběr bezinkových květů, ze kterých můžete vykouzlit mnoho výborných a lahodných nápojů a pokrmů.

Focaccia s cherry rajčaty a bazalkou

Voňavá, barevná, jemná po olivovém oleji, to je focaccia, která je univerzální přílohou k různým pokrmům.

Jarní salát s chřestem a dijonskou zálivkou

Chřestová sezóna je v plném proudu a byla by škoda si tuto lahůdku alespoň jednou nepřipravit i doma. Vyzkoušejte lehký salát s chřestem nebo i další lahodné recepty.

Chia pudink s kiwi pyré

Černé tečky všude, kam se podíváte – to je chia pudink s kiwi. Spojení exotického ovoce, kiwi, s chutí kokosu je výborné. Posypte pyré kokosovými lupínky a máte skvělý lehký dezert.

Špaldové makové koláče

V poseldních letech se sebevědomí české kuchyně opět navrací a to je dobře. Makové koláče jsou tradiční českou pochoutkou a minimálně jednou za život by je měla upéci každá správná hospodyňka. Špaldová mouka jim dodá šmrnc, zbytek už je na vás. :)

Vláčný mazanec s tajnou ingrediencí

Mazanec má být tradiční a poctivý. Má ale také být vláčný. K tomu pomůže jedna tajná ingredience. Vyzkoušejte upéct mazanec podle našeho receptu. :)

Vegetariánská velikonoční nádivka

Tradiční velikonoční hody zahrnují maso, nádivku, vajíčka v různé podobě a také sladké pokrmy – beránka, mazanec nebo jidáše. Dnes pro vás máme recept na odlehčenou vegetariánskou nádivku, kterou si vychutnáte i druhý den za studena a můžete ji použít jako náplň do různých obložených chlebů.

Cizrnová čoko-pomazánka

Cizrnová čoko-pomazánka je zdravější verzí oblíbené čokoládové pomazánky, kterou se nemusíte bát dávat ani dětem – jednak má skvělé nutriční složení a jednak chutná opravdu skvěle.

Pesto z medvědího česneku

Když se řekne česnek, všem se vybaví stroužky klasického česneku kuchyňského. Začátek jara ale neodmyslitelně patří česneku medvědímu, který roste hojně v lese, u cest či na odlehlých stráních doslova jako plevel. Medvědí česnek má širokou škálu prospěšných účinků na naše tělo. Připravte si pesto a vychutnejte si ho v nejrůznějších pokrmech.