Recepty

Jahelný nákyp s kysaným zelím

Jahelný nákyp s kysaným zelím

V zimních měsících je kysané zelí důležitým zdrojem vitamínu C, které si naše tělo zaslouží nejlépe ze sezónních a lokálních potravin. V kombinaci s jáhlemi a uzeným tofu tvoří vydatný pokrm, který zahřeje a dodá energie pro studené lednové dny.

celý článek
Bramboráky

Bramboráky

O bramborácích se často mluví jako o jídle chudých, protože jsou pouze ze základních surovin – brambor, mléka, vajec a mouky. Zde je recept na vylepšenou a hlavně o něco lehčí verzi, ve které chia semínka dodají trochu omega-3 mastných kyselin a lahůdkové droždí zase vitamíny skupiny B.

celý článek
Boloňská omáčka z červené čočky

Boloňská omáčka z červené čočky

Po období hodování je čas na menší očistu. Vzdejte se na 2 týdny těžších pokrmů, sladkých neřestí a alkoholu a nechte své tělo odpočinout a znovu nalézt svou rovnováhu. Připravujte si lehčí verze pokrmů a soustřeďte se hlavně na ovoce a zeleninu...

celý článek
Celozrnná vánočka

Celozrnná vánočka

Na závěr adventní inspirace pro vás máme recept na královský pokrm – vánočku. To je ale jen startovní čára. Ten pravý závod začíná při její přípravě – správné a dlouhé kynutí, pletení, pečení, skladování... to vše je mnohem důležitější. Proto pro vás máme navíc několik důležitých tipů, se kterými tu dokonale vláčnou a chuťově skvělou vánočku opravdu upečete. Dejte jí hlavně čas...

celý článek
Kokosky třikrát jinak – tradiční, veganské i tvarohové

Kokosky třikrát jinak – tradiční, veganské i tvarohové

Kokosky neodmyslitelně patří k Vánocům. Máme pro vás hned tři recepty, takže si přijde na své opravdu každý. U všech tří je nejdůležitejší ingrediencí strouhaný kokos, proto vybírejte opravdu kvalitní a nešetřete na něm. Na výsledné chuti se to podepíše.

celý článek
Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Klasické mexické nachos s rozpečeným cheddarem jsou vděčným pohoštěním na večírky či oslavy. Pokud se vyhýbáte lepku a živočišným výrobkům, máme tady pro vás neméně chutnou alternativu.

celý článek
Pražené skořicové mandle

Pražené skořicové mandle

Pražené mandle jsou typicky vánoční pochutinou. Často jsou však k dostání velmi sladké, ovoněné různými aromaty a někdy i doplněné nějakým tím palmovým tukem. Připravte si je tedy nejlépe doma, jen za použití kvalitní skořice a medu/kokosového cukru. Tady je jednoduchý recept.

celý článek
Čokosky

Čokosky

Tento rychlý, jednoduchý, a hlavně zdravý recept na čokosky můžete použít jak na Vánoce, tak kdykoliv během roku. Jsou výborné k horké čokoládě, k čaji či kávě nebo jen tak na mlsanou. Připravte je až několik dní před Vánoci a raději je do týdne spotřebujte, což asi nebude sebemenší problém :)

celý článek
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček známe z obchodu jako přeslazený, plný sytě barevného kandovaného ovoce se složením na nejméně 7 řádků. Vše ale může být jinak, když si upečete vlastní, z kvalitních surovin, a to ještě čistě z rostlinných potravin. Ideální pohoštění pro rodinnou sešlost je na světě.

celý článek
Linecký jablečný koláč

Linecký jablečný koláč

Tento jablečný koláč je poctivou klasikou ne jedné kuchařky. Jablka, skořice a hřebíček – to je kombinace, která s Vánocemi skvěle ladí, proto by vám neměl chybět na vaší sváteční tabuli. Základem úspěchu je poměr surovin a čas. Pokud to koláči dopřejete, nebudete zklamaní.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket