Quinoové karbanátky s červenou čočkou

Pod pojmem karbanátky si dnes už rozhodně nemusíme představovat jen klasiku z mletého masa. Verzí je čím dál více a my vám dnes jednu přinášíme – bez lepku a plnou bílkovin.

Salát z růžičkové kapusty

Růžičková kapusta patří mezi oblíbenou jarní zeleninu. Proto pro vás máme svěží lehký salát, kterým můžete doplnit hlavní jídlo nebo si ho dopřát jako lehčí večeři.

Asijská polévka

Jaro sice už pomalu vykukuje, přesto ale stále přijde vhod hřejivá polévka. Zkuste tuhle vitamínovou bombu, kterou posílíte imunitu a připravíte své trávení na první jarní dny!

Tofu krém se sušenkovými drobky a ovocem

Máte-li mlsné jazýčky a chcete připravit nějakou rychlovku, je pro vás tofu krém to pravé! Ideální dezert s chutí kávy pro vegany, chutnat ale bude všem.

Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem

Rýžová klasika, která vás bude bavit nejen svou chutí, ale také barvou.

Celozrnné těstoviny s cizrnou

Připravte si tento vydatný pokrm z těstovin! Cizrna vám dodá potřebné bílkoviny, celozrnné těstoviny zase doplní vlákninu a zasytí na delší dobu.

Pečené dýňové donuty

Ve světě patří pečené dýňové donuty mezi hity. U nás se ale do nich málokdo pustí vzhledem k nutnosti použití speciální formy. Na tento recept ji ale nebudete potřebovat. Zkuste je a zužitkujte zásoby dýňového pyré!

Fazolovo-žampionový guláš

Kdo by neznal klasický guláš. Proto pro vás máme skvělou pikantní verzi bez masa vhodnou i pro vegany. Guláš s fazolemi a houbami si zamilujete, hotový je raz dva!

Ranní maková kaše

V zimním období není pro tělo lepší snídaně než hřejivá obilná kaše. Zkuste třeba ovesnou s mákem a ovocem!

Květákovo-brokolicové placičky

Máte chuť na lehkou, ale vydatnou večeři? Zkuste tyhle zeleninové placičky, které jsou rychle hotové a oceníte je samotné i jako přílohu.