BLESKOVĚ

Zimní salát s růžičkovou kapustou a granátovým jablkem

Po svátcích je čas najet zpět na kvalitní stravu. Syrové saláty v zimě nejsou příliš vhodné. Teplé saláty, které obsahují obiloviny, luštěniny a pečenou zeleninu jsou ale výborné. Vyzkoušejte!

Vánočka – základní recept

Receptů na základní vánoční pokrmy koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Vanilkové rohlíčky – základní recept

Receptů na základní druhy cukroví koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Masala chai

Masala chai je černý čaj se směsí koření podávaný s mlékem. Základ tvoří vždy směs zázvoru a kardamomu a ostatní koření je používáno dle různých zvyků, tradic či příchutí...

Pikantní mrkvová polévka s kari

Pokud vám najednou doma přebývá mrkev, připravte z ní mrkvovou polévku. Je plná betakarotenu, rostlinného prekurzoru vitamínu A, které vaše tělo určitě ocení.

Čokoládový chlebíček s pošírovanými hruškami

Tento voňavý a krásně vypadající dezert je takovým předskokanem vánočních pochutin. Pošírovaná hruška dodá chlebíčku vláčnost. Uvařte si kávu a vychutnejte si "moment"....

Květákové placičky

Podzimní období, obzvláště listopad, je chudé na kvalitní čerstvou zeleninu. Co vás jednoznačně podrží je buď uskladněná dýně a nebo pěkný kus květáku. Připravte si tradiční jídlo, oblíbené jak u dětí, tak dospělých – květákové placičky.

Krémová česnečka

Po bramboračce je česnečka druhou nejvíce tradiční lokální polévkou. Dokáže člověka vytáhnout z nachlazení, z kocoviny nebo jen z pocitu zimnice či špatné nálady...

Jahelník s jablky a sušenými švestkami

Jáhly patří k nutričně velmi zajímavým potravinám. Podzimně vyladěný, vydatný a příjemně sladký jahelník je výbornou snídaní, ale i skvělou svačinou do krabičky. 

Tofu tikka masala

Tikka masala patří k jedněm z nejvíce oblíbených indických pokrmů, které si převzal západní svět. Základem celého receptu je směs koření, které dodává pokrmu autentickou chuť. Pokud už vše doma jednou máte, budete ho vařit zas a znova. Zde je recept na vegetariánskou verzi.