Recepty

Žemlovka z velikonočního mazance

Žemlovka z velikonočního mazance

Z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že pokrmy "ze zbytků" patří k těm nejlepším. Pokud vám zbyl mazanec nebo jste si ho schválně schovali, použijte ho na žemlovku. Oproti obyčejným rohlíkům je mazanec nadýchanější a o to víc je žemlovka lahodnější.

celý článek
Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

Plánujete si letos na Velikonoce upéct něco zdravějšího? Stačí zaměnit pár ingrediencí a hned máte tradiční mazanec, jen o něco lehčí, výborný ke kávě či k čaji. Celozrnná mouka má o trochu jiné vlastnosti než mouka bílá - mazanec je pak hutnější a má plnější chuť.

celý článek
Salát se skořicovou zálivkou

Salát se skořicovou zálivkou

Pokud máte rádi spojení zeleniny a sladké chuti ovoce, tenhle salát vám bude jistě chutnat. Polníček má jemnou oříškovou chuť a vyčnívá svým vysokým obsahem hořčíku a vitamínu C. 

celý článek
Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní měsíce si žádají lehkou stravu, a tak pro vás máme další recept na zdravý a výživný pokrm, který si můžete přibalit třeba na výlet do přírody.

celý článek
Jarní salát s pohankou

Jarní salát s pohankou

Přivítejte jaro lehkým výživným salátem s pohankou. Pohanka se řadí mezi pseudoobiloviny a je obzvláště bohatá na rutin, látku, která napomáhá správné pevnosti cévních a žilních stěn.

celý článek
Vláčná bábovka s mrkví

Vláčná bábovka s mrkví

Spojením klasiky s trochou jinakosti může vzniknout skvělá věc - a tím je i bábovka s mrkví, která ji dodá vláčnost a jemnější chuť.

celý článek
Domácí bounty tyčinky

Domácí bounty tyčinky

Pokud milujete všechny ty ne tak úplně zdravé kokosové tyčinky, není nic jednoduššího, než si je připravit doma ve zdravé verzi - bez chemie a konzervantů, jen ze základních surovin.

celý článek
Galette s karamelizovanou cibulí a balzamikem

Galette s karamelizovanou cibulí a balzamikem

Slovo "Galette" pochází z prostředí francouzské kuchyně a označuje různé typy kruhových koláčů, od plněných, přes polootevřené či z palačinkového těsta. Galettky se staly velmi oblíbenou záležitostí i u nás - můžete je připravovat na sladko, nejlépe s lesním ovocem či jablky, ale i na slano, třeba tak, jako v dnešním receptu...

celý článek
Espresso koláč

Espresso koláč

Pro tuto chuťovou kombinaci mám velkou slabost - kombinace dýně, kávy, javorového sirupu a skořice je vysoká laťka. Když už jsme si v ranním článku radili omezit jakékoliv prefabrikované sladkosti, připravme si alespoň něco dobrého, domácího...

celý článek
Pečený fenykl s tahini dresinkem

Pečený fenykl s tahini dresinkem

O fenyklu se říká, že ho buď milujete a nebo nenávidíte. Jeho typická chuť se nezavděčí všem. Dejte mu však šanci, obzvlášť teď v zimním období, kdy je kvalitní zeleniny opravdu málo.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket