Krémová celerová polévka

Léto už pomalu končí a my se brzy opět vrátíme k teplejším pokrmům. Už v tomto období začínají být vhodné polévky ze zeleniny, která je právě teď v sezoně. Připravte si tenhle lahodný krém z pečeného celeru a chladnější dny si na vás jen tak nepřijdou.

Cuketové vafle

Cuket je všude stále dost a vy přemýšlíte, co jednoduchého z nich ještě připravit? Pokud už jste zkusili sladký koláč nebo klasické placičky, máme pro vás další nápad. Co takhle skvělé a rychlé vafle naslano? Večeři budete mít raz dva hotovou a pochutnají si i bezlepkáři.

Pečená ovesná kaše

Ovesná kaše patří mezi klasické a také oblíbené snídaně. Zkuste si tentokrát připravit trochu netradiční verzi – upečte si ji! Hned po ránu krásně provoníte váš domov, a zatímco se kaše bude péct, vy máte čas na jiné činnosti. A nezapomeňte využít sezonní ovoce!

Zeleninový salát s avokádem

Období salátů je v plném proudu, proto i my pro vás máme tenhle svěží a jednoduchý salát s avokádovým dresinkem. Můžete do něj využít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máte zrovna zralou ze zahrádky nebo z trhu.

Cuketové muffiny

V době cuket by byl hřích si z nich nepřipravit alespoň jeden sladký recept! Muffiny se skvěle hodí na rodinnou oslavu, pro návštěvu nebo jen tak k ledové kávě. Navíc váš potěší vysokým obsahem vlákniny, nízkým obsahem cukru a svěží chutí s vůní skořice.

Špenátová pizza

Kdo by neměl rád pizzu. A během léta její popularita ještě stoupá. Zkuste ale připravit také její lehčí verzi, bez lepku a vhodnou také pro vegany. Obložit ji můžete čím chcete a pochutnáte si stejně jako na klasice!

Zeleninový kuskus se sušenými rajčaty

Během léta je jednoznačně populární rychlé, jednoduché a nenáročné vaření. A přesně takový je recept, který jsme pro vás tentokrát připravili. Snadné jídlo plné barev, vitamínů a skvělé chuti!

Třešňové smoothie

Smoothies patří mezi oblíbené dobroty hlavně během jara a léta. Právě vrcholí sezona třešní, které jsou nadupané vitamíny a minerály. Připravte si je letos kromě bublaniny také jako smoothie! Je netradiční, čistě rostlinné a dodá vám všechno, co potřebujete.

Pomazánka z červených fazolí

Během léta často saháme po lehčích pokrmech, a hlavně chceme, aby byly rychle hotové. S tím můžou pomoci třeba pomazánky. Zkuste tuhle pikantní luštěninovou. Potěší k večeři, na svačinu nebo i jako chuťovka během posezení s přáteli.

Frittata s bramborami a cuketou

Pokud nevíte, co byste si připravili rychlého třeba k večeři, ideální volbou je frittata. Rychlovka, do které můžete přidat cokoliv podle chuti. My pro vás máme tentokrát svěží letní verzi s cuketou.