Recepty

Rebarborový crumble

Rebarborový crumble

Jen dva měsíce máme na to, abychom si užili rebarbory v její nejlepší sezónní kvalitě. Během července a srpna už řapíky obsahují vysoké množství kyseliny šťavelové a rebarbora není tak křehká a šťavnatá. Pečte koláče a crumbly nebo zavařujte – pak si tuhle pochoutku můžete vychutnávat celý rok.

celý článek
Domácí bezinkový sirup

Domácí bezinkový sirup

Ty nejzdravější věci jsou často ty nejobyčejnější  – to jistě věděly už naše babičky, po kterých dědíme spoustu skvělých receptů. Stačí vyrazit na procházku za město či na chalupě po lesní cestě a narazíte na tolik přírodních pokladů! Třeba na květy bezu černého...

celý článek
Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Připravte se na sezónu jahod! V létě už budete mít své oblíbené recepty zajeté a budete si užívat jahod na plno.

celý článek
Cuketový perník s čokoládovou polevou

Cuketový perník s čokoládovou polevou

Přidání zeleniny (cukety, mrkve, červené řepy..) do pečených buchet či koláčů vždy dodá skvělou vláčnost a šťavnatost a zároveň trochu toho zdravějšího elementu. Vyzkoušejte tento výborný perník – ani nepoznáte, že je veganský :)

celý článek
Salát s ředkvičkami

Salát s ředkvičkami

Pokud rádi nakupujete českou sezónní zeleninu, sáhněte po ředkvičkách, které jsou k dostání na trzích i v obchodech. Díky svým hořčičným olejům a silicím působí proti plísním a bakteriím, jsou plné vlákniny a obsahují i vitamín C.

celý článek
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřestová sezóna je v plném proudu! Rozhodně byste si měli připravit alespoň jeden pokrm s touto pochoutkou - zkuste toto jednoduché rizoto vyladěné kozím sýrem.

celý článek
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je staronová superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.

celý článek
Hrášková polévka s mátou

Hrášková polévka s mátou

Zelená je barva jara, zelená je barvou očisty... Odlehčeme jídelníček zelenou polévkou! Základem hráškovky jsou i fazole, které jí dodají bílkoviny a tím i sytost.

celý článek
Žemlovka z velikonočního mazance

Žemlovka z velikonočního mazance

Z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že pokrmy "ze zbytků" patří k těm nejlepším. Pokud vám zbyl mazanec nebo jste si ho schválně schovali, použijte ho na žemlovku. Oproti obyčejným rohlíkům je mazanec nadýchanější a o to víc je žemlovka lahodnější.

celý článek
Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

Plánujete si letos na Velikonoce upéct něco zdravějšího? Stačí zaměnit pár ingrediencí a hned máte tradiční mazanec, jen o něco lehčí, výborný ke kávě či k čaji. Celozrnná mouka má o trochu jiné vlastnosti než mouka bílá - mazanec je pak hutnější a má plnější chuť.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket