Recepty 19. 05. 2021 PDF Tisk

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Sezóna ředkviček je v plném proudu, ale nakrájet si je jen tak na pečivo je trochu nuda. Připravte si proto tuto svěží, lehkou a extrémně jednoduchou pomazánku! Ručíme za to, že se všichni strávníci budou olizovat. Nezapomeňte k této dobrotě využít jakékoliv čerstvé bylinky.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Porce: 2
Doba přípravy: 10 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 150 g ředkviček
  • 100 g lučiny
  • 50 g měkkého tvarohu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy
  • nakrájená pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. 50 g ředkviček nakrájejte na drobné kostičky, zbytek ředkviček nastrouhejte najemno do misky.
  2. Přidejte k nim nakrájené ředkvičky, promíchejte, poté vše stlačte a slijte přebytečnou vodu.
  3. Přidejte lučinu, tvaroh a vyšlehejte s ředkvičkami.
  4. Ochuťte citronovou šťávou a kůrou, přidejte pepř a sůl dle chuti a zasypte pažitkou.
  5. Vše důkladně promíchejte a podávejte na celozrnném pečivu.

Objednat předplatné