pondělí 23. 5. 2022
Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z medvědího česneku, která je krásně zelená a mooc dobrá.
Rychlá snídaně, svačina nebo menší večeře. Pokud máte starší pečivo, nebojte se ho rozpéct v troubě. Bude krásně křupavé. Bazalkou klidně přidejte i čerstvou – krásně to celé dozdobí.
Tento velmi jednoduchý a rychlý pokrm je lehkým jídlem, vhodným pro nejrůznější předjarní či jarní očistné kúry.
Tento pokrm je sice původem z Mexika, nejenom u nás si ale získal velkou oblibu. Dip z avokáda se skvěle hodí jako zdravá pomazánka k pečivu, jako součástka do veganských "bowls" nebo tradičně jako dip ke kukuřičným lupínkům.
I když už zima začíná svůj třetí a poslední měsíc, stále ještě nepohrdneme hřejivou, lahodnou polévkou. Žampionová polévka má plnou chuť a skvěle zasytí – přidejte k ní topinku zapečenou se sýrem a máte skvělou večeři.
Klasické plněné šátečky nemusí být jen na sladko, skvělé jsou i s nejrůznějšími slanými náplněmi – jako je třeba kombinace tempehu a kapusty.
Jídlo připravené do 15ti minut – tak potřebné v běžném pracovním dnu. Vyvážené jídlo nevyžaduje hodiny strávené u sporáku, jen trochu umu a fantazie. Dobrou chuť.
Lahodné, malé pizzy bez korpusu z mouky. Můžete sníst klidně dvě porce a nemusíte mít žádné výčitky. Minipizzy jsou výborným pohoštěním nebo lehkou večeří.
Ne každý hamburger musí být nutně plný nasycených mastných kyselin a soli. Vyzkoušejte karbanátek z černých fazolí a určitě si pochutnáte!
Hlíva ústřičná superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.