Marcipánová bábovka

Receptů na bábovku je mnoho! Každá rodina si většinou dědí svůj osvědčený recept z generace na generaci. Vyzkoušejte tuto verzi s marcipánem, který dodá bábovce sladkost a vláčnost :)

Tvarohové knedlíky s jahodami

Kdo by nemiloval ovocné knedlíky! Receptů na jejich nejrůznější kombinace, a to nejen těst, je opravdu bezpočet. Stará dobrá klasika – tvarohové těsto – ale nikdy nezklame. Zde je základní recept.

Kosmatice

Kosmatice se tradičně smaží před začátkem léta v období plného květu černého bezu. Z černého bezu můžete také připravit skvělý sirup. Květ bezu je mimořádně zdravý, obsahuje hodně vitamínu C a je mimořádně prospěšný hlavně i jako usušený pro přípravu podzimních čajů proti nachlazení.

Špaldové krekry se semínky

Krekry jsou vhodnou náhradou běžného pšeničného pečiva – obsahují semínka, bohatá na zdraví prospěšné tuky, a pokud si je připravíte doma, tak jsou i prostá aditiv, palmového tuku či kypřidel. Vyzkoušejte a už je budete péci pořád.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny jsou rychlé, ale vydatné jídlo, které oceníte ideálně na víkendový oběd někde na chalupě. Dozdobte je čerstvými bylinkami a všichni budou spokojeni.

Slaný koláč s tofu-chřestovou náplní

I když letošní chřestová sezóna jistě vlivem koronavirových omezení utrpěla, tím spíše bychom měli podpořit lokální produkci a vyzkoušet ho alespoň jednou připravit v kuchyni. Chutným a relativně jednoduchým způsobem je právě tento koláč.

Rebarborová galetka

Sezóna rebarbory je v plném proudu, takže je na naše vytahovat jedno esu z rukávu za druhým. Koláče, crumbly, galetky – na všechny tyto způsoby je rebarbora výborná.

Bábovka s citrónovou polevou

Bábovka je českou klasikou, kteru však můžete obměňovat na nespočet způsobů. Jedním z nich je i bábovka ala citrónový chlebíček, která je svěží a v kombinaci např. s mátou nebo jarním jedlým kvítím navíc bude vypadat opravdu božsky.

Čokoládová pěna s nádechem pomeranče

V článku o čokoládě jsme se rozpovídali i prospěšných účincích čokolády, byla by tedy škoda nepřidat hned jeden recept, kde si vše můžete vyzkoušet v praxi. Čokoládová pěna je lehoučkým dezertem, který určitě oceníte.