úterý 18. 3. 2025
Frappé má svůj původ v Řecku a patří k populárním osvěžujícím kávovým nápojům, které se servírují v různých obměnách.
Tento pokrm je plně letní, osvěžující pochoutkou, kterou si můžete dopřát při horkých večerech nebo ji můžete naservírovat k letnímu drinku svým přátelům. Kombinace slaného sýra a sladkého melounu je zvláštní a určitě vás zaujme.
Receptů na bábovku je mnoho! Každá rodina si většinou dědí svůj osvědčený recept z generace na generaci. Vyzkoušejte tuto verzi s marcipánem, který dodá bábovce sladkost a vláčnost :)
Kdo by nemiloval ovocné knedlíky! Receptů na jejich nejrůznější kombinace, a to nejen těst, je opravdu bezpočet. Stará dobrá klasika – tvarohové těsto – ale nikdy nezklame. Zde je základní recept.
Kosmatice se tradičně smaží před začátkem léta v období plného květu černého bezu. Z černého bezu můžete také připravit skvělý sirup. Květ bezu je mimořádně zdravý, obsahuje hodně vitamínu C a je mimořádně prospěšný hlavně i jako usušený pro přípravu podzimních čajů proti nachlazení.
Krekry jsou vhodnou náhradou běžného pšeničného pečiva – obsahují semínka, bohatá na zdraví prospěšné tuky, a pokud si je připravíte doma, tak jsou i prostá aditiv, palmového tuku či kypřidel. Vyzkoušejte a už je budete péci pořád.
Zapečené těstoviny jsou rychlé, ale vydatné jídlo, které oceníte ideálně na víkendový oběd někde na chalupě. Dozdobte je čerstvými bylinkami a všichni budou spokojeni.
I když letošní chřestová sezóna jistě vlivem koronavirových omezení utrpěla, tím spíše bychom měli podpořit lokální produkci a vyzkoušet ho alespoň jednou připravit v kuchyni. Chutným a relativně jednoduchým způsobem je právě tento koláč.
Sezóna rebarbory je v plném proudu, takže je na naše vytahovat jedno esu z rukávu za druhým. Koláče, crumbly, galetky – na všechny tyto způsoby je rebarbora výborná.