Recepty 29. 07. 2020 PDF Tisk

Řecký salát

Řecký salát už má v současnosti mnoho receptur, ten původní tradiční se však skládá jen ze základních ingrediencí a nesmí v něm chybět pořádná dávka olivového oleje...

Řecký salát

Porce: 4
Doba přípravy: 20 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 6 větších masitých rajčat
  • 1 zelená/červená paprika
  • 1 okurka hadovka
  • 100 g černých oliv
  • 1 větší červená cibule
  • 400 g sýru feta
  • extra panenský olivový olej
  • sušené/čerstvé oregano
  • sůl

Postup

  1. Zeleninu omyjte. Rajčata nakrájejte na měsíčky, papriku na menší kousky, okurku na silnější půlkolečka. Cibuly pokrájejte na proužky, větší kousky nejsou na škodu. Všechnu zeleninu dejte do mísy, přidejte olivy a promíchejte.
  2. Zeleninu rozdělte do čtyř misek, na každou porci přidejte plátek fety (nekrájejte ji ani ji nijak nedrolte), vše zalijte pořádnou porcí olivového oleje, zlehka posypte oreganem a podle chuti ještě lehce osolte.

Objednat předplatné