Recepty 24. 06. 2020 PDF Tisk

Tvarohové knedlíky s jahodami

Kdo by nemiloval ovocné knedlíky! Receptů na jejich nejrůznější kombinace, a to nejen těst, je opravdu bezpočet. Stará dobrá klasika – tvarohové těsto – ale nikdy nezklame. Zde je základní recept.

Tvarohové knedlíky s jahodami

Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 125 g měkkého tvarohu z kostky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • sůl
  • cca 15 větších jahod
  • 150 g zakysané smetany
  • 30 g kokosového cukru
  • 30 g rozpuštěného másla na polití 

Postup

  1. Do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a postavte na plotnu. Pomalu přiveďte k varu.
  2. V misce si promíchejte zakysanou smetanu s kokosovým cukrem, který se mezitím ve smetaně rozpustí. Jahody omyjte a odstopkujte.
  3. Na vál si nasypte mouku, přidejte tvaroh a změklé máslo a vypracujte hladké a kompaktní těsto.
  4. Z těsta vytvořte váleček, který nakrájejte zhruba na 15 kousků. Každý prsty rozprostřete, dejte do něj jahodu a dlaněmi vytvarujte knedlík. Takto připravte všechny kousky.
  5. Knedlíky vařte zhruba 7 minut, poté je vyndejte a propíchejte vidličkou.
  6. Podávejte je přelité sladkou smetanou a rozpuštěným máslem.

  • autor: Michaela Bebová
  • www.biochemicka.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné