Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 125 g měkkého tvarohu z kostky
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g změklého másla
- 1 žloutek
- sůl
- cca 15 větších jahod
- 150 g zakysané smetany
- 30 g kokosového cukru
- 30 g rozpuštěného másla na polití
Postup
- Do hrnce nalijte vodu, přidejte špetku soli a postavte na plotnu. Pomalu přiveďte k varu.
- V misce si promíchejte zakysanou smetanu s kokosovým cukrem, který se mezitím ve smetaně rozpustí. Jahody omyjte a odstopkujte.
- Na vál si nasypte mouku, přidejte tvaroh a změklé máslo a vypracujte hladké a kompaktní těsto.
- Z těsta vytvořte váleček, který nakrájejte zhruba na 15 kousků. Každý prsty rozprostřete, dejte do něj jahodu a dlaněmi vytvarujte knedlík. Takto připravte všechny kousky.
- Knedlíky vařte zhruba 7 minut, poté je vyndejte a propíchejte vidličkou.
- Podávejte je přelité sladkou smetanou a rozpuštěným máslem.
- autor: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- foto: Shutterstock.com