Mrkvový dort alias „carrot cake“

Mrkvový dort patří k jedněm z nejoblíbenějších a nejvděčnějších dortů. Člověk nemusí být ani cukrář, aby s ním sklidil úspěch na nejedné narozeninové oslavě. Vyzkoušejte si ho jednou nanečisto jen v kruhu rodinném a pak s ním překvapte třeba na vánočním večírku.

Jogurt s karamelizovanou hruškou a vlašskými ořechy

Dokonalé spojení lahodného jogurtu, sladké hrušky a křupavých, voňavých ořechů vám prostě zpříjemní ráno. Pokud se vám nechce špinit dvě pánve, klidně hrušku na jogurt jen pokrájejte a celé to na závěr zalijte javorovým sirupem. Obě varianty jsou výborné.

Základní zeleninový vývar do hrnečku

Zeleninový vývar je doslova všelék a už dávno neplatí, že si ho dopřáváme jen v neděli k obědu. Hrnek poctivého vývaru, ať už je zeleninový nebo třeba hovězí, dokáže postavit na nohy kde koho. Zde je recept na základní jednoduchý vývar, který si můžete dopřát místo čaje každý den a tělo se vám za to jistě odvděčí.

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

Loupáková žemlovka s kakaovými boby

Kdo by nemiloval žemlovku... Vůně, která se line celou kuchyní, je nezaměnitelná. Žemlovka je dětství, tradice a domov. Podzim je ideální čas na to si ji vychutnat a potom vyrazit na procházku. Vyzkoušejte tenhle vylepšený recept.

Špaldový knedlík s tofu a houbovou omáčkou

Na první pohled pracné jídlo, na ten druhý vlastně úplná hračka. Připravte si lehčí verzi české klasiky s báječným celozrnným knedlíkem.

Podzimní wafle

První chladné dny, které nám způsobují spíše chmury, než radost, si žádají něco uspokojivě sladkého, ale zároveň zdravého!

Čokoládový krém s mátou

Máme pro vás recept na ideální dezert pro návštěvy. Nic složitého, ale přesto lahodné. V žádném případě neurazí ani milovníka smetanových dezertů...

Patizonové placičky s koprovým dipem

Přicházejí první chladné dny, studené pokrmy měníme za teplé, cukety už nás pomalu omrzely a je čas vyzkoušet něco neotřelého. Patizon patří mezi přímé příbuzné dýně. Zatímco se ale dýně hřejí na výslunní oblíbenosti, patizony jsou tak trochu polozapomenutou zeleninou....