neděle 8. 9. 2024
Tradiční šišky s mákem jsou jídlem z dětství každého z nás. V kombinaci s povidly a pořádným množstvím rozpuštěného másla jsou prostě neodolatelné.
Nastává podzimní čas a lesy jsou momentálně plné voňavých hub. Vyzkoušejte náš recept na hříbkovou omáčku s domácími noky.
Houbařská sezóna je v plném proudu, proto nesmí chybět inspirace na poctivou i když lehce obměněnou smaženici :)
Pečivo je důležitou a mnohdy velmi diskutovanou složkou jídelníčku. Často se mluví o vhodných a nevhodných typech. Tento chléb z ovesných vloček a semínek jednoznačně patří mezi ty vhodné a zdravé – můžete si ho kdykoliv bezpracně upéci, naporcovat a udělat si i zásobu v mrazáku. Čerstvý vám v utěrce vydrží několik dní.
Úroda rajčat je v plném proudu. Mimo saláty, caprese nebo tomatové polévky je můžeme využít do základních rajčatových omáček k těstovinám. Připravte si omáčky klidně více – v lednici vydrží několik dní, případně ji můžete krásně zavařit do sklenic.
Horké dny žádají lehké přílohy. Místo tradičního bramborového salátu s majonézou či jinou zatěžkávací zálivkou vyzkoušejte tento lehký, sezónní, který můžete libovolně kombinovat s různými pokrmy.
Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete konzumovat slepičí vejce, pak pro vás budou míchaná tofu vajíčka báječnou náhradou. Při správné přípravě budete jen těžko hledat chuťové rozdíly...
Řecký salát už má v současnosti mnoho receptur, ten původní tradiční se však skládá jen ze základních ingrediencí a nesmí v něm chybět pořádná dávka olivového oleje...
Frappé má svůj původ v Řecku a patří k populárním osvěžujícím kávovým nápojům, které se servírují v různých obměnách.
Tento pokrm je plně letní, osvěžující pochoutkou, kterou si můžete dopřát při horkých večerech nebo ji můžete naservírovat k letnímu drinku svým přátelům. Kombinace slaného sýra a sladkého melounu je zvláštní a určitě vás zaujme.