Domácí špaldová pizza se zeleninou

Každého občas popadne chuť na něco, co se zrovna nehodí do kategorie "zdravá strava". Vždy ale záleží na přípravě a surovinách. Proč by domácí pizza nemohla být občasným řešením? Kvalitní ingredience, zelenina a špaldová mouka ji nasměrují správným směrem.

Rigatoni s bazalkovým pestem

Je to jídlo, které obsahuje jen základní ingredience, které máte určitě ve spíži, přesto je tak rychlé a dobré, že si ho můžete vařit stále dokola.

Špenátové rolky s medvědím česnekem

Plněné palačinky na slano jsou skvělou jarní volbou pro lehké večeře nebo pohoštění pro náhlé návštěvy. Místo špenátu můžete zkusit použít i směs bylinek nebo třeba kadeřávek, který je taktéž cennou listovou zeleninou.

Carpaccio z červené řepy

Výborné, lehké a zdravé jídlo – to je řepné carpaccio! Červená řepa je výborná pro jarní očisty, zařazjte ji tedy do jídelníčku i v podobě šťáv.

Zelená polévka z medvědího česneku

Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z medvědího česneku, která je krásně zelená a mooc dobrá.

Plněný croissant s mozzarellou a bazalkovým pestem

Rychlá snídaně, svačina nebo menší večeře. Pokud máte starší pečivo, nebojte se ho rozpéct v troubě. Bude krásně křupavé. Bazalkou klidně přidejte i čerstvou – krásně to celé dozdobí.

Bulgur se zeleninou

Tento velmi jednoduchý a rychlý pokrm je lehkým jídlem, vhodným pro nejrůznější předjarní či jarní očistné kúry.

Guacamole se sušenými rajčaty

Tento pokrm je sice původem z Mexika, nejenom u nás si ale získal velkou oblibu. Dip z avokáda se skvěle hodí jako zdravá pomazánka k pečivu, jako součástka do veganských "bowls" nebo tradičně jako dip ke kukuřičným lupínkům.

Žampionový krém

I když už zima začíná svůj třetí a poslední měsíc, stále ještě nepohrdneme hřejivou, lahodnou polévkou. Žampionová polévka má plnou chuť a skvěle zasytí – přidejte k ní topinku zapečenou se sýrem a máte skvělou večeři.

Taštičky plněné kapustou a tempehem

Klasické plněné šátečky nemusí být jen na sladko, skvělé jsou i s nejrůznějšími slanými náplněmi – jako je třeba kombinace tempehu a kapusty.