Chřestový krém s kokosovou smetanou

Říká se, že chřest je u nás nejoblíbenější a nejcennější jarní zelenina v sezóně od dubna do června. Vychutnejte si tuto pochoutku v podobě výtečného rizota a nebo polévky s nádechem kokosu – zde je recept.

Smoothie na podporu metabolismu

Jaro vybízí ke konzumaci většího množství zeleniny a ovoce. Zpestřete si proto jídelníček například o toto smoothie, které je sestaveno hlavně z ingrediencí podporujících trávení a celkový metabolismus. V této kombinaci se hodí jak na lačno k pročištění, tak na odpolední „nakopnutí“ proti únavě. Chuťově vás určitě nezklame!

Nejlepší vajíčková pomazánka

Každý rok to samé dilema – co s obarvenými velikonočními vajíčky, kterým už zvoní hrana? Nebudu vám nabízet žádné kulinářsky složité recepty, ale jen základní, jednoduchý recept na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku.

Velikonoční tofu nádivka

Tuto vegetariánskou nádivku mám osvědčenou již několik let a vůbec nemám potřebu se navracet k té tradiční, masité. Připravte ji den dopředu a nechte ji ideálně odležet do druhého dne – nejlepší je stejně studená :).

Polévka pro zdraví a očistu

Máme tu jaro! Čas na barvy, vitamíny, minerály, lehkost a boj s jarní únavou! Snažte se dostat do těla co nejvíce živin, polévkujte, freshujte, ale stále zůstaňte stát pevně nohama na zemi....

Zelené kari s tofu

I tentokrát pokračujeme v zelené! Ještě několik dní a oficiálně přivítáme jaro. Než se tak stane, prohřejme se pálivým vegetariánským kari s rýží. Rychlý pokrm, který vás příjemně zahřeje, protáhne dýchací cesty a samozřejmě uspokojí i vaše chuťové buňky.

Matcha latte

Ještě 2 týdny a je tu jaro. Slibující vyšší teploty zní příjemně a příroda se co nevidět začne zelenat. Než se tak stane, připravme si trochu toho zeleného alespoň doma. Je čas začít pomalu odlehčovat naší stravu a naopak zařazovat povzbuzující a vyživující potraviny... Zkuste si doma připravit stále oblíbenější latté bez kávy, zato s energizujícím čajem matcha.

Cibulové chutney

Jestli nám něco často přebývá, tak je to cibule, které často skladujeme více, než ji potřebujeme. Po nějaké době se začíná probouzet a začíná mít tendenci zelenat. To je přesně ten moment, kdy ji musíme zachránit, abychom ji pak nemuseli vyhodit. Jednou z možností, jak ji ve větším množství využít, je připravit cibulové chutney [čatný].

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

Falafel s jogurtovým dipem

Falafel je spolu s hummusem tradiční pochoutkou Blízkého východu, která si našla své místo i v kuchyních celého světa. Sytý luštěninový pokrm má všestranné využití, můžete si ho dopřát jak teplý, tak studený např. v obloženém žitném chlebu nebo v salátu.