Vánoční inspirace našich autorů – Martina Horáková

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

Rostlinné krémy do vánočního pečení: pudinkový a kešu krém

Máslové krémy jsou výborné, ale relativně těžké. Nemusíte být vegani, abyste použili rostlinné krémy, postačí, když chcete, aby vaše cukroví bylo lehčí a mělo punc zvláštnosti. A víte, co je na nich nejlepší? Že je můžete mlsat jen tak...

Vánoční inspirace našich autorů – Valentina Lebová

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

Vanilkové rohlíčky bez mouky a cukru

Klasické vanilkové rohlíčky nemají konkurenci. Pokud je ale nemůžete nebo chcete zkrátka o něco zdravější verzi, připravte si tyto rohlíčky bez klasické mouky a cukru. Při jejich pečení buďte trpěliví. Výsledek ale stojí za to.

Mrkvový dort alias „carrot cake“

Mrkvový dort patří k jedněm z nejoblíbenějších a nejvděčnějších dortů. Člověk nemusí být ani cukrář, aby s ním sklidil úspěch na nejedné narozeninové oslavě. Vyzkoušejte si ho jednou nanečisto jen v kruhu rodinném a pak s ním překvapte třeba na vánočním večírku.

Jogurt s karamelizovanou hruškou a vlašskými ořechy

Dokonalé spojení lahodného jogurtu, sladké hrušky a křupavých, voňavých ořechů vám prostě zpříjemní ráno. Pokud se vám nechce špinit dvě pánve, klidně hrušku na jogurt jen pokrájejte a celé to na závěr zalijte javorovým sirupem. Obě varianty jsou výborné.

Základní zeleninový vývar do hrnečku

Zeleninový vývar je doslova všelék a už dávno neplatí, že si ho dopřáváme jen v neděli k obědu. Hrnek poctivého vývaru, ať už je zeleninový nebo třeba hovězí, dokáže postavit na nohy kde koho. Zde je recept na základní jednoduchý vývar, který si můžete dopřát místo čaje každý den a tělo se vám za to jistě odvděčí.

Polenta s pečenou dýní a plísňovým sýrem

Další do sbírky receptů na rychlá a chutná jídla, zabarvená do podzimu. :) Kaši můžete různě obměňovat, dýně s plísňovým sýrem se postará o skvělou chuť.

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

Loupáková žemlovka s kakaovými boby

Kdo by nemiloval žemlovku... Vůně, která se line celou kuchyní, je nezaměnitelná. Žemlovka je dětství, tradice a domov. Podzim je ideální čas na to si ji vychutnat a potom vyrazit na procházku. Vyzkoušejte tenhle vylepšený recept.