Recepty 15. 07. 2020 PDF Tisk

Salát s melounem a sýrem feta

Tento pokrm je plně letní, osvěžující pochoutkou, kterou si můžete dopřát při horkých večerech nebo ji můžete naservírovat k letnímu drinku svým přátelům. Kombinace slaného sýra a sladkého melounu je zvláštní a určitě vás zaujme.

Salát s melounem a sýrem feta

Porce: 4
Doba přípravy: 15 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience

  • 300 g dužiny z vodního melounu, bez pecek
  • 120 g rukoly
  • 1/2 červené cibulky
  • 150 g sýru feta
  • 20 g piniových oříšků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • hrst citrónové máty
  • pepř

Postup

  1. Rukolu dobře properte pod tekoucí vodou a usušte ji pomocí utěrek nebo odstřeďte v odstředivce na salát. Rukolu dejte do větší mísy.
  2. Meloun a fetu nakrájejte na malé kostičky, cibulku pokrájejte na tenké měsíčky.
  3. V mističce promíchejte olivový olej, citrónovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Zálivku vlijte k rukole a rukou vše dobře promíchejte.
  4. Na talířích tvořte hnízda z rukoly, poklaďte je kostičkami melounu, trochou cibulky, rozdrobte ne něj vždy část fety a na závěr zasypte trochou pinových semínek a mátových lístků.