Recepty 22. 07. 2020 PDF Tisk

Frappé – studená káva

Frappé má svůj původ v Řecku a patří k populárním osvěžujícím kávovým nápojům, které se servírují v různých obměnách.

Frappé – studená káva

Porce: 1 sklenice (400 ml)
Doba přípravy: 10 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 lžičky instantní kávy
  • 100 ml studené vody
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • led

Postup

  1. Do šejkru nebo sklenice se širokým hrdlem dejte kávu, cukr a vše zalijte vodou a mlékem. Přidejte několik kostek ledu.
  2. Rychlými pohyby šejkujte, dokud se nevytvoří pěna.
  3. Do vysoké sklenice vlijte obsah šejkru. Zasuňte brčko a můžete podávat.