Věř a víra tvá tě uzdraví

Víra je mocná čarodějka. Víra je to, co mnohým v životě tak chybí. Často přemýšlíme nad tím, čemu věřit. V kontextu věcí ryze lidských, i hlubokých – těch, které jsou, jak se říká, mezi nebem a zemí. Jóga nás vede k jednomu. Věřit primárně sám sobě.

Co je dárek a proč se nemusíme bát Vánoc

Bohužel už dávno neplatí, že Vánoce jsou časem klidu a míru, svátečním obdobím, kdy si na sebe ti, jimž na sobě záleží, udělají chvilku a stráví spolu pár příjemných okamžiků. Převládá kultura konzumu, lidé se předhánějí, kdo koupí více dražších dárků. Nebo tak se to alespoň dnes říká. Je to ale skutečně pravda? Nepřiděláváme si starosti zbytečně sami?

Jak zvládnout své výzvy lépe

Stává se vám, že máte před sebou den nebo situaci, kterou byste rádi zvládli podle svých představ, ale váš klid už předem narušují obavy, že na jedničku to pravděpodobně nebude? Nezáleží, jestli se jedná o důležitý proslov před kolegy či harmonickou konverzaci s tchýní.

Jóga začíná v hlavě

Co mají jóga, zdravý životní styl, emoční vyrovnanost a posun společného? Například to, že všechny tyto věci přispívají k našemu zdraví. Navíc jsou to všechno volby, pro které se musíme sami rozhodnout....

Jóga jako forma sebe-péče

Pojem sebepéče může někomu znít prapodivně a možná trochu narcisticky - ale ruku na srdce. Pro koho jiného jógu děláte? O koho tím pečujete? Komu dopřáváte čas a prostor? Sobě.

Jógou k lepšímu spánku

Jóga není prospěšná jen pro zlepšení síly a zpevnění středu našeho těla, flexibility a odbourání stresu; může vám také pomoci lépe spát – zejména pokud trpíte nespavostí. Souvislost mezi jógou a lepším spánkem opravdu existuje.

Praxe ve 3.20 hodin ráno…

Probudím se pár minut předtím, než zazvoní budík nastavený na telefonu. Ačkoliv je teprve před půl čtvrtou ráno (nebo v noci – to je věc názoru a pohledu), když roztáhnu žaluzie, všímám si na obzoru prvních známek budoucího východu slunce. Nový den je v rozpuku a u mne dnes začíná skutečně brzy. Protože jsem se k tomu rozhodla, protože to tak mám ráda.

Jógová praxe jako sebereflexe

Všichni hledáme štěstí a spokojenost. Bohužel často tam, kde je nikdy nenajdeme. V materiálních statcích. Začít ale musíme někde úplně jinde. U sebe.

Jak nepropadat úzkosti

Naše mysl nás ovládá a není nic výjimečného, že nás zavede až do stavů, kdy cítíme divný strach nebo úzkost. Je to nedílná součást života. Strach je přirozená ochranná technika, která nás má vybudit k maximálnímu možnému výkonu. Záleží ale na jeho intenzitě a době trvání. 

Sebevědomí, ohleduplnost a sobectví: Čím se od sebe liší

Jóga nás učí poznávat se, mít se rád a pracovat se sebou, je ale tenká hranice mezi zdravou sebejistotou či sebeláskou a egoismem či sobectvím.