Vnitřní síla

Vnitřní síla. Zdravé sebevědomí. Terminologie to jest oblíbená. Co to ale vlastně znamená? Znamená to, že vždycky za každou cenu zvládneme, co si naložíme? Nebo naopak to, že si dovolíme to někdy „nezvládnout“?

Růst a jeho fáze – Stabilita

Evropa prošla dvěma světovými válkami a tato zkušenost se stala hlavním mezníkem k posunutí našeho myšlení o kousek dál. Tyto krize nám umožnily pochopit, že ať příslušíme k jakékoli kulturní, náboženské, politické, názorové nebo rasové skupině, či nepříslušíme, všichni bez rozdílu, jsme lidé....

Žít podle sebe – Odvaha, nebo bláznovství?

Odvaha. Základní vlastnost všech kladných pohádkových hrdinů, ale také úroveň vědomí, od které člověk přestává být obětí svého ega a začíná být tvůrcem svého života. Myslím tím skutečného života v jeho plnosti a kráse, a nikoliv přežívání ve vleku vzorců a předpojatých názorů, ať už svých, či společnosti. Nedoceněná kvalita, která v pohádkách pod maskou schopnosti zabít draka skrývá v reálném životě um daleko důležitější: Překročit svůj vlastní stín, a to nikoliv s cílem před ním utéct, ale přijmout ho a společně pokračovat dál na cestě vědomého žití.

Osobní vesmír a jóga

Jste zvyklí utíkat nebo se umíte zastavit, zpomalit, uvědomit si, jak se cítíte, být na sebe vlídní? Slyšíte svůj vnitřní hlas jasně nebo ho slyšet neumíte, možná nechcete, a zatlačujete ho do samotného koutku duše, skladiště nechtěných obsahů, které, je-li přeplněné, vás potom vychyluje z rovnováhy?

Vědci potvrzují: Víra v něco převyšujícího může prodloužit život

Je jedno, jestli tomu něčemu“ říkáte Bůh, vesmír, osud nebo láskaVýsledky celé řady studií potvrzují, že když lidé věří v „něco převyšujícího, může jim to významně prodloužit život. K duchovnímu životu vede i pravidelná praxe jógy.

Jak přitáhnout do života to, po čem opravdu toužíme

Také si někdy říkáte, co byste si v životě přáli, představujete si, jaké by to bylo, ale poté Vás z toho snění vytrhnou negativní myšlenky?  Tohle se ti nikdy nemůže vyplnit, prober se, nejsi v pohádce. Takové štěstí nemáš, tohle se tobě nikdy nestane. Buď ráda za to, co máš a příliš si nevymýšlej. To je nereálné, nemáš k tomu potřebné znalosti. Ona by o tebe stejně zájem neměla. “  Možná se Vám jako bonus objeví představa, jak špatně by daná situace mohla dopadnout, a tak se raději vrátíte do reality, ve které nejste úplně spokojení, a kde se Vám neustále opakují podobné scénáře.

Jóga, svědomí a sebereflexe

Jak spolu tyto tři veličiny souvisejí? Je možno schopnost sebereflexe vypěstovat? Jak s tím pomůže jóga?

Naučme se od druhých vše potřebné pro náš osobní rozvoj

Během našeho života nás budou neustále obklopovat různí lidé. Někteří zůstanou po našem boku nějakou chvíli a někteří nás zase budou doprovázet po celý život. Zatímco poznáme nespočet lidí, někteří v našem životě sehrají nedůležitou roli, jiní zase velice významnou, která může ovlivnit celý náš život. Pro naši životní cestu není důležité jenom to, jak dlouho v našem životě setrvají, ale zejména to, co nám mají předat.

Přítel pro mysl - sankalpa

Úspěch mého jednání záleží na síle mého vnitřního přesvědčení a sebekázni. Neztrácej odhodlání a nikdy se nevzdávej. Ať se rozhodneš pro cokoliv, jednej s pevným odhodláním, tak jistě dojdeš úspěchu".

Dech jako exit, aneb Máme možnost volby

Pro někoho je "nedělat nic" ta nejtěžší věc na světě. I pro mě to tak bylo. Ve chvíli, kdy jsem začala pracovat s vědomým dechem, vše se proměňovalo. Nechci měnit svět okolo sebe, ale ptám se, jak změnit sebe sama, abych se postupně osvobozovala od podmíněných reakcí.