Žít podle sebe – Odvaha, nebo bláznovství?

Odvaha. Základní vlastnost všech kladných pohádkových hrdinů, ale také úroveň vědomí, od které člověk přestává být obětí svého ega a začíná být tvůrcem svého života. Myslím tím skutečného života v jeho plnosti a kráse, a nikoliv přežívání ve vleku vzorců a předpojatých názorů, ať už svých, či společnosti.

Jaký je rozdíl mezi zdravým sebevědomím a egoismem?

Postavit na první místo sebe dnes radí kdekdo. Skoro se zdá, jako kdyby to byl univerzální návod na štěstí. Důležité ovšem je, co konkrétně se za takovou radou skrývá. Jaký je rozdíl mezi zdravým sebe-vědomím a zahleděním do sebe sama a jak se nestat dalším Dorianem Greyem?

Největším vězením je naše vlastní mysl

Často si říkáme, že něco můžeme nebo nemůžeme, že něco zvládneme nebo nezvládneme, že na něco stačíme nebo nestačíme. Až příliš často se přitom nejen podhodnocujeme, ale také nadhodnocujeme. Výsledkem jsou vnitřní rozpory. Otázkou není, jak se jich zbavit, ale jak s nimi pracovat.

Emoce jako lakmusový papírek našeho vnitřního vesmíru

Energetickým sídlem emocí v těle je dle jógové anatomie ducha primárně druhá čakra, svádhišthána, tedy „místo sebe sama“ nebo také „křižovatka“ a „místo chuti“. Svádhišthána je totiž svázána s vodním živlem zvaným „ápas“ či „džala“ a voda je spojena s emocemi.

Jak se odhodlat ke změně? 4 kroky, které vám pomůžou začít a uspět

Jaro je nejen plné probouzející se přírody, ale i příležitostí. Otevíráme nejen okna, ale i oči. Lépe se nám dýchá. Je to zkrátka období nových příležitostí. Někdy si ale i ty nejlákavější příležitosti necháme protéct mezi prsty ve chvíli, kdy nás ochromí strach, znejistíme a řekneme si, že na změnu vlastně nejsme připraveni. 

Chrám duše

My lidé potřebujeme realizaci – „napojení“ – někdo z nás tomu říká transcendent, jiný flow. Jde o projev, kdy odchází stranou převleky a můžeme být naprosto a přítomně sami sebou...

Máte se opravdu rádi, znáte svoji sebehodnotu?

Sebeláska a sebehodnota, jsou jedny z nejdůležitějších témat našeho života. Dalo by se říct, že je to alfa a omega spokojeného žití. Ať už se jedná o vztahy, práci, naše sny, cíle nebo obecný pohled na svět, vše se odvíjí od toho, jestli se máme rádi a známe svoji hodnotu.

Nový rok, nové já ...(?)

Možná jste do nového roku vstoupili s nějakými předsevzetími. My lidi to tak často děláváme, i když podvědomě tušíme, že to nemusí dopadnout a možná i víme, že je nedodržíme.
Je druhý měsíc nového roku a ruku na srdce - jak jste na tom s plněním předsevzetí vy?

Vánoce nejsou obžerstvím, ale radostí ze sdílené vzájemnosti

Patříte do klubu těch, kteří si každoročně slibují, že od ledna se začnou držet, zhubnou a konečně skoncují se starými zlozvyky? A řadíte se také k těm, kterým se to pravidelně nedaří? Nic z toho nemusíte zažívat, stačí jen změnit svůj pohled na Vánoce a adventní období, které jim předchází.

Síla myšlenky – co si do života přineseme silou myšlenky

Co kdyby vám někdo řekl, že vaše myšlenky, to, co vám neustále proudí hlavou, může změnit kvalitu vašeho života? Změnilo by se něco na tom, jak smýšlíte o věcech i sami o sobě?