Okamžiky štěstí

Někdy nám při setkání s osudy druhých lidí dochází, že naše problémy jsou malicherné, a zároveň, že to jde. Že jde zažívat okamžiky štěstí i přes to, že život přináší nejrůznější tragédie.

Proč obejmout strom

Již naši předkové věřili, že kmenem stromu proudí obrovské množství vesmírné energie, a že jejím prostřednictvím je strom obdařen ozdravnou silou. Vnímali ho jako pojítko mezi pozemským a nebeským světem. Dotýkat se stromu znamená vstřebávat do sebe jeho nekonečnou energii a získávat tak jeho moc.

Jak cvičím jógu doma…odpovídá Katka Bílková

Pokud už mám čas pro sebe, tak se mi chce vždycky. Kdo to zná... když mu někdo děti pohlídá a má klid a chvíli času pro sebe, tak jistě souhlasí.

Wabi sabi: Přijmout a nechat být

Jedním z klíčových učení wabi sabi je přijetí skutečné podstaty života a ta zní: Všechno je pomíjivé, nedokonalé a neúplné. V životě nás nejvíc svazují věci a vztahy, na kterých lpíme. Posun a úlevu ucítíme, jakmile se vzdáme něčeho dokonalého a přijmeme to, co je, a s tímto novým pohledem na svět staneme na neprobádaném území.

Ženskost

Milé ženy, ale i milí muži, co si představíte pod tímto krásným slovem „ženskost“? Co je ukryto za větou: „Jsem žena.“? Jak toto označení, milé ženy, vnímáte samy na sobě, co pro vás znamená ženskost? Jak ji vnímáte a jak na ni nahlížíte? Ještě dříve, než tento článek začnete číst, se na chvilku usaďte a uvědomte si, jak se jako ženy cítíte.

Láska, laskavost a sebeláska

Už to kolem nás zase všecko září a bliká do červena. Ve výlohách jsou srdíčka jako neochvějné znamení lásky, hračkárny praskají ve švech s medvídky a květináři objednávají dvojnásobné množství květin. A někteří z vás se na tento svátek těší a jiní si odfrknou nad tím, že se zase píše o „tom komerčním svátku“. Ještě než tento článek odsoudíte a navrátíte se zpět do svého fungování, pojďme se na téma lásky podívat trochu jinak.

Naše intimita aneb láska k nám samotným

Aktuální situace kolem koronaviru posunula naše hranice v různých oblastech. Změnili jsme postoj k přírodě, k nakupování, ale to, co vyzařujeme, nejvíce ovlivňuje postoj k nám samotným. To, jak o sobě mluvíme a smýšlíme, je prvopočátek i našich vztahů k ostatním kolem nás. Možná jste kolem sebe ale také zaznamenali, že s nástupem koronaviru začala opadávat tabu ohledně sexu, intimity a s tím spojených pomůcek. Sex se stal součástí sebepéče a dopřát si potěšení v podobě rozkoše se pomalu stává jakýmsi rituálem bez studu a stigmat. Do sexu se prostě dostal styl. Jak si takové potěšení s láskou dopřát?

Nezáleží na tom jak, ale s kým aneb Nejlepším dárkem je čas

Nejkrásnější období v roce je tu a společně s ním i něco, co k němu nepatřilo vždycky, ale co si k němu pošetilý člověk přidal později, možná nevědomky. Je to stres, přepracování, touha být perfektní a nejlepší, připravit ty nejkrásnější Vánoce. Neztrácí se ale pod tím pozlátkem skutečný duch Vánoc?

Vánoční oslavy napříč světem

Vánoční svátky – někde jsou hlučné a prodchnuté světly ohňostrojů stejně jako Nový rok, jinde plné tradic, zvyků a řemeslných dekorací. Vánoce napříč světem se nesou ve jménu nejrůznějších obyčejů a barev a spadají do pestrých podmínek léta či zimy, podle toho, na jaké polokouli vás zastihl prosincový slunovrat.

Adventní věnec a pozice věnce (malásana)

Poslední neděle v listopadu je letos zároveň první, kdy se na našem adventním věnci rozsvítí svíčka. Znamená to, že Vánoce se nezadržitelně blíží a my se už můžeme těšit na všechny ty přípravy, výzdobu, atmosféru, setkávání s přáteli, zkrátka na všechno, co s tímto obdobím souvisí. Jistě se najdou škarohlídi, kteří budou oponovat, že je to jen stres a spousta práce, ale já tvrdím: „Jaké si to uděláš, takové to máš.“ A proto soustřeďme se na to pěkné, co nás v nastávajícím předvánočním čase čeká.