Proměnlivá tvář jógy

Jóga jako pradávná tradice je jistě nadčasová záležitost. Přesto však podléhá změnám a přizpůsobuje se současným požadavkům dnešních jogínů, kteří se věnují jejímu cvičení a mnohdy ji považují za životní styl. No a proč ne. Vždyť o tom to celé je.

Jak sedět (nejen) při meditaci správně?

Je známá věc, že jakmile začnete praktikovat jógu, „žijete“ jógou i při jakékoliv jiné aktivitě. Je ale potřeba rozlišovat, co konkrétně našemu tělu vyhovuje a kde bychom si případně měli pomoci.

7 věcí, které jste možná netušili o Meghan Markle

Není překvapením, že jóga a pilates hrají ve fitness režimu Meghan Markle poměrně velkou roli. Její matka Doria Ragland je koneckonců bývalá instruktorka jógy! Vévodkyně, která je matkou dvou dětí, pečlivě dbá o své fyzické i duševní zdraví. Jaká jsou tedy tajemství její krásy?

Jóga jako cesta ke snížení stresu

Pokud trávíte hodiny a hodiny prací, buďte si jistí, že to na vás má značný vliv. Možná si to neuvědomujete, ale stres je v práci všudypřítomný. Vlastně nejen tam.

Nejlepší flow jóga k uvolnění těla po dlouhých hodinách práce

Pro většinu z nás je typické věnovat každý den hodiny a hodiny práci. Čas trávený u notebooků a stolních počítačů, mysl i tělo pod kontrolou, koncentrace a celková námaha mohou způsobit extrémní bolesti zad, ramen a krčních svalů. Kvůli špatnému držení těla mohou někteří lidé pociťovat napětí, brnění, bolesti hlavy, svalovou únavu a nakonec i zhoršenou výkonnost. S tím vším ale pomůže jóga.

Práce s myslí = lepší kvalita spánku u dětí

Celý svět spěje k poznání, že abychom byli zdraví a žili v klidu, je potřeba pracovat hlavně se svou myslí. Proto se i instituce, jako je škola, stále častěji zabývají faktem, že zahrnout do svých osnov také „mindfulness“ není tak úplně od věci.

Jak se jóga stala populární na „Západě“?

Jednou z nejvíce paradoxních věcí na józe je to, že přestože má tato 5000 let stará praxe kořeny v asijských zemích, včetně Indie, získala si na Západě mnohem větší popularitu. Výsledkem je, že evropské země a Spojené státy dokázaly zmodernizovat tuto starodávnou disciplínu a začlenit ji jako životní styl založený na empatii a péči o sebe.

Ásany přínosné pro těhotné ženy

Je známo, že jóga nabízí holistické benefity všem, a je skvělá také pro těhotné ženy. Výhody čerpající z jógy jim pomáhají udržovat tělo zdravé, klidné a uvolněné. Jóga připravuje ženy na porod a také jim pomáhá se po porodu lépe zotavit.

Jak být lepším učitelem jógy

Dlouholetý učitel jógy sdílí rady, jak učit jógu, aby měla co největší přínos pro učitele i studenta.

Vliv spirituality na zdraví a psychiku osob, kterým se podařilo překonat rakovinu prsu

Během své 20leté kariéry ošetřovatelky si Jennifer Hulett povšimla, že lidé, kteří přežili rakovinu prsu, často vyjadřovali vděčnost za to, že jsou naživu, a zmiňovali Boha nebo jiné duchovní ideje, které jim pomohly v cestě za jejich zdravím.