Novinky s Jóga Dnes

Co nového s JÓGA DNES v nejbližších týdnech a měšících? 

Foťte, popište a zašlete… podzimní sestavu do listopadového vydání JD

V listopadovém vydání JD budeme opět pokračovat v sestavách Vás, našich čtenářů. Pokud máte nějaké téma, které chcete zpracovat - foťte, pište a pošlete. 

Hledáme autory

Rádi píšete? Umíte dobře psát česky? Máte co říci a jste schopni jít do hloubky dané problematiky? Pokud ano, tak právě vás hledáme. Rozšiřujeme tým autorů pro náš web Jóga Dnes.

Ohlédnutí za křestem knihy Žijte jógu 2 a setkáním v Mikulově

Kniha Vaška Krejčíka Žijte jógu 2 – hledání harmonie vyšla již v březnu, avšak covidová situace neumožňovala její křest. Kniha je plná inspirace, jógových sestav a také nádherných fotografií z různých koutů Čech a Moravy, které svým fotoaparátem zachytil Dušan Štraus.

Členové královské rodiny milují jógu

Kromě golfu, tenisu, póla a dalších aktivit je královská rodina také velkým fanouškem jógy. Meghan Markle tuto vášeň převzala od své matky, princ Charles již dříve hovořil o výhodách jógy jako skvělé cesty, jak se vyrovnat s úzkostí, a dokonce i sama královna se nechala slyšet, že jóga je výtečný způsob, jak žít lépe. Pojďme se podívat na jednotlivé členy královské rodiny, kteří jógu zahrnuli do své každodenní rutiny.

Mikrodávkování LSD jako cesta k uvolnění stresu?

V posledních letech se kromě jógy, meditace, poslechu klidné hudby a dalších technik práce s myslí osvědčilo také užívání malého množství LSD jako cesta k účinnému uvolnění a eliminování stresu a udržení si dobré nálady.

Dech jako očista těla

Bez dechu není života. I tak ale spousta z nás nevyužívá jeho plný potenciál. Dech léčí, očišťuje, zklidňuje, a dokonce nás dokáže chránit, když vdechujeme vzduch, který neodpovídá těm nejlepším standardům.

Obličejová jóga: Uvolní nejen svaly, ale také stres

To, že je stres „vidět“ na našem obličeji, všichni víme. Stres, smutek, starosti, to vše se nám do tváře přímo vepisuje. Tvář zešedne, vypadá pohuble a výsledkem je optických pár let navíc. Obličejová jóga je správným řešením, jak se zbavit jakékoliv negace a nechat svůj obličej opět rozzářit a omládnout.

Známé tváře a jóga: I slavní muži se zamilovali do síly pradávné tradice!

Pamatujete si chlapeckou skupinu Take That? Její tehdejší frontman Gary Barlow se zamiloval. Láskou mu není nic jiného než námi tolik oblíbená jóga!

Alpaka – tak trochu jiná jóga

Jóga ve spojitosti se zvířaty už asi nikoho nepřekvapí, a tak se jedna farma chovající lamy alpaka rozhodla pro otevřené lekce právě s těmito miláčky.