Sestava pro uvolnění hamstringů a kyčlí

Jóga je svobodná. Svobodu dává mysli, duši i tělu. Mysli ve smyslu toho, že nás učí pracovat s toulavými myšlenkami. Duši ve smyslu toho, že nás učí přijímat se takoví, jací jsme. A tělu ve smyslu toho, že nás učí zacházet s ním s jemností tak, aby jej posílila a uvolnila zároveň.

Ranní praxe: Co přichází bezprostředně po probuzení?

Jaro je tradičně spojováno s obdobím očisty. Ačkoliv podobné tendence zpravidla míváme již počátkem roku, kdy nás v lednu touha po dokonalém těle vhání do dodržování rozličných diet, s příchodem jara se ona potřeba očištění ozývá vyloženě naléhavě.

Jógou za pevným středem těla

Hluboký stabilizační systém páteře, střed těla, naše core. To jsou pojmy, které dnes slýcháme ze všech stran a v různých souvislostech. Naším cílem dnes není vysvětlovat si, co znamenají. Ne...

Jógou k pevnosti ducha i těla: Stačí 5 minut denně

Pevnost je základním předpokladem pro řádný život. Pevnost, kterou buduje jóga, je všestranná a všeprostupující. Jedná se o pevnost, která se, je-li budována postupně a vytrvale, stává součástí nás samých a v podobě neměnného pilíře drží pohromadě celou naši existenci. Každý, kdo pravidelně praktikuje jógu, jistě tuší, v jakém smyslu zde o pevnosti hovoříme.

Jógou proti syndromu karpálního tunelu

Vhodně zvolené jógové prvky a ásany mohou být skvělou prevencí ale i uzdravujícím systémem pro obtíže spojené se syndromem karpálního tunelu.

Jógové rituály pro udržení energie

Vytvořte si svůj ranní jógový rituál, který vám posléze zpříjemní celý den. Budete probuzení, protažení a s jasnou myslí...

Pozdrav měsíci (čandra namaskár)

Chladivá a očisťující energie měsíce září z noční oblohy pro každého stejně. Vystupující čiré světlo má uklidňující a očisťující kvality, které v rámci praxe pozdravu měsíce přijímáme.

Sestavy powerjógy pro tvarování postavy

Léto ještě někončí a na zpevňování těla do plavek je potřeba stále pracovat. Inspirujte se základními sestavami jógových ásan a udržujte se v kondici. V rámci cvičebních sestav můžete posílit střed těla, svaly břicha, uvolnit záda a nebo se příjemně protáhnout.

Probudí vás pozdrav slunci

Stačí několikrát opakovat sestavu pozdrav slunci každé ráno a vaše kondice vzroste a vy budete zářít. Inspirujte se povídáním i videi.