Největším vězením je naše vlastní mysl

Často si říkáme, že něco můžeme nebo nemůžeme, že něco zvládneme nebo nezvládneme, že na něco stačíme nebo nestačíme. Až příliš často se přitom nejen podhodnocujeme, ale také nadhodnocujeme. Výsledkem jsou vnitřní rozpory. Otázkou není, jak se jich zbavit, ale jak s nimi pracovat.

To nejcennější, co můžeme darovat, je čas… Čas, o kterém všichni říkáme, že ho máme málo.

Zapomeňte na to, že přestanu kouřit! odvětila máma s cigaretou v ruce, když jsme seděli na její milované chalupě pod košatým ořechem, který zasadil kdysi její táta, můj děda. Cigareta jí mezi prsty nechyběla opravdu nikdy. Když jsem za ní přijížděl v zimních měsících, musel jsem ji ve světnici občas hledat jen podle toho, odkud přicházel její hlas, protože celá místnost byla zahalena cigaretovým kouřem.

Jarní bylinky, které dodají sílu a energii

Jaro ťuká na dveře! Po dlouhé zimě se začne probouzet nejen příroda, ale i naše tělo. A i když nám teplejší počasí a sem tam vykukující sluneční paprsky zase dodávají chuť být aktivní, vyrazit ven, sportovat, obdělávat zahrádku a cestovat, náš organismus může naopak reagovat útlumem a únavou. Pojem „jarní únava“ nevznikl jen tak.

6 způsobů, jak obejmout jaro skrze jógu

Květy kvetou; ptáci zpívají; a lidé mají ruce v půdě při sázení květin. Jaro je ve vzduchu! Ale lze jaro objevit také v praxi jógy?

Před a po - nač bychom neměli zapomínat

Občas se to prostě stane – vplutí do lekce nebo její zakončení neproběhne tak jak bychom chtěli. Někdy je to nekonečná výmluvnost kolegy před odchodem z práce, zlý pohled kyselé paní v tramvaji, které vadí vaše jóga matka přes rameno, jindy zapnutý telefon.

Velikonoční zvyky, tipy na zdravější pokrmy a recept na lehčího beránka

Velikonoce patří hned po Vánocích k nejoblíbenějším křesťanským svátkům. Každoročně je slavíme v období jara okolo první neděle po prvním jarním úplňku. Jsou barevné, společenské, plné tradic a také tradičních sladkých a slaných pokrmů, které protkávají jednotlivé dny a také mají svá malá pravidla. Pojďme se podívat na nejvýznamnější 4 dny Velikonoc, jejich tradiční pokrmy a také malé obměny, díky kterým budou Velikonoce v lehčím kabátku.

Velikonoce den po dni

Pro každého z nás znamenají Velikonoce něco jiného. Pro někoho je to svátek jara, pro jiné příjemné dny volna, které může strávit se svou rodinou. Pro křesťany jde o nejdůležitější církevní svátek, který je spojován se vzkříšením Ježíše Krista.

7 jógových pozic pro navození rovnováhy při změně času

Jak zábavné nám může připadat, že se mění čas. Jenže i tato pouhá hodina může s naším organismem nehezky zahýbat směrem, který není tak úplně vítaný!

Jóga, ájurvéda a jarní období

Sníh se rozpouští, zem je plná vody a příroda se pomalu probouzí. Jaro je obdobím zrodu, růstu a pučících květů, příroda se začíná zelenat. Nejen pro ni, ale i pro nastává čas nových začátků, každý má pocit, že píše novou kapitolu.

Cesta k instruktorovi jógy - umění učit

Zájem o jógu neustále roste, a mnoho lidí hledá způsoby, jak svou lásku k této starodávné praxi přetvořit v kariéru. Stát se instruktorem jógy není pouze o vlastním cvičení, ale kromě vlastní praxe to vyžaduje i hlubší porozumění józe, filozofii i principům zdravého pohybu, komunikaci a samotnému umění” učit.