Jógová urputnost

Proč já neudělám pozici s větším rozsahem a stejnou variantu jako provádí kamarádka?“ Existuje vůbec nějaké dokonalé provádění pozic? V čem tkví pokročilost jógy?

Září je nový leden

Žlutá je nová černá a září je nový leden! Návraty do školních lavic a po období dovolených do plného provozu v práci, jsou ideálním časem pro slibná předsevzetí a nové začátky. Francouzi mají pro toto období dokonce zvláštní slovo la rentrée, které jej vystihuje jako nový vstup, obnovu, opětovné vstoupení do každodennosti.

Princip – pohyb – emoce: tantrické ristretto pro začátečníky v pokročilém

Mojí druhorozené dceři jsou nyní necelé čtyři měsíce a moje praxe tomu odpovídá. Mohla bych tenhle výrok obalit mnoha zcela legitimními a důležitými emocemi, ale zůstanu u toho, že je to prostě tak, jak to je. Tedy co se týče praxe, je stručná, koncentrovaná a snadno určující. Podobně jako v tomto článku, bez šlehačky a bez sirupu. V poli emocionální inteligence, o níž bude řeč, jde o vcelku zásadní věc, kterou je dobré trochu rozvinout.

Sledujme...Nehodnoťme..

V životě existuje jedno velké úskalí, které nám ustavičně hází klacky pod nohy, a pokud může, zkazí, co se dá. Známe jej všichni a troufám si říci, že čas od času se jej také všichni dopouštíme. Mám na mysli hodnocení. Sebe i ostatních.

Hlava krávy (Gómukhásana)

Pokud býváte často podrážděni, hněváte se na někoho a vaše nitro je plné skryté nebo potlačované agrese, tato pozice vám pomůže všechny druhy agrese odstranit!

Slunce – dvě strany jedné mince

Když se po ránu za oknem objeví slunce, hned se nám lépe vstává, a vstaneme-li s úsměvem, pozitivně naladěni, máme hned větší elán pustit se do pravidelné denní rutiny a možná i nových výzev.

Jóga a já… Jana Polášková

Herečka, milovnice jógy a stále usměvavá instruktorka prána vašja jógy - Jana Polášková v rozhovoru o její vášni...józe. 

Pránájáma pro tropické počasí

Již několik dní zažíváme a jistě ještě budeme zažívat úmorná vedra, která nás vyčerpávají, snižují naší chuť cokoliv dělat a znemožňují nám pracovat. Nejsme zvyklí. Dobrá třetina obyvatel naší planety v nich musí fungovat dnes a denně. Vyzkoušejte něco jiného, než klimatizaci a ledové pití....

Jógou proti PMS

Zná to každá žena. To období, které přichází jednou měsíčně a drží se nás zhruba týden. Nazýváme jej mnoha jmény. Některá si sedá do jahod, jiné přicházejí měsíčky, další jednoduše dostává menstruaci. Což často bolí. A asi všechny víme, že pomoc v podobě malého růžového prášku není tím nejlepším řešením. Co ale tedy je? Jóga přece, jak jinak!

Jógou na podporu imunity

Jdou dva muži stejného věku, zdraví, stejného sociálního postavení, ráno jdou do práce. Jsou i stejně oděni. V metru je ofoukne průvan a jeden muž z toho onemocní, druhý je však zdráv jako rybička. Jaký je mezi nimi rozdíl, proč se to tak stalo? Jeden muž se totiž ráno se svou ženou pomiloval, ten druhý se s ní naopak pohádal. Tento příklad je „imunitou v kostce“.